Cdu: Konstituisati vlast na širim demokratskim osnovama

Član predsjedništva te stranke, Suada Drpljanin Fetić, kazala je da će dobijanje pozivnice za NATO, koja se očekuje u prvoj sedmici decembra, stvoriti uslove da se politika u Crnoj Gori usmjeri prema dva osnovna cilja
9 komentar(a)
Cdu, Foto: Facebook.com
Cdu, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 31.10.2015. 11:45h

Odluka o članstvu u NATO i konstituisanje nove vlasti na širim demokratskim osnovama i sa više političkih učesnika, osnovni su zadaci svih crnogorskih građanskih i demokratskih snaga, smatraju u Crnogorskoj demokratskoj uniji (Cdu).

Član predsjedništva te stranke, Suada Drpljanin Fetić, kazala je da će dobijanje pozivnice za NATO, koja se očekuje u prvoj sedmici decembra, stvoriti uslove da se politika u Crnoj Gori usmjeri prema dva osnovna cilja.

„Prvi je da se povodom poziva za NATO donese odgovarajuća odluka“, navodi se u izjavi Drpljanin Fetić.

Ona je kazala da su na političkoj sceni prepoznate partije koje imaju pozitivan odnos prema tom pitanju, kao i one koje su protiv.

„Pored njih, tu su i stranke i udruženja građana kojima se ne zna da li su za ili protiv, i da li uopšte imaju konzistentan stav po tom pitanju. Kada stigne pozivnica, njima će biti najteže“, smatra Drpljanin Fetić.

Prema njenim riječima, pitanje članstva u NATO biće dominantna tema narednih izbora.

„Ali, ono neće moći, niti treba da prekrije čitav niz problema i pitanja koja apsolutno traže političke promjene u Crnoj Gori“, kazala je Drpljanin Fetić.

Vlast, kako je navela, mora doživjeti promjene, i to one koje će jačati demokratske institucije i otvoriti konkretna i životna pitanja. „To je druga neophodna komponenta i cilj crnogorske politike, i tu ne može biti odlaganja, niti fingiranja promjena“.

„Odluka da želimo da budemo dio Alijanse i konstituisanje nove vlasti - na širim demokratskim osnovama i sa više političkih učesnika - osnovni su zadaci svih crnogorskih građanskih i demokratskih snaga u našoj zemlji“, naglasila je Drpljanin Fetić, dodajući da "Crnu Goru treba da mijenjaju oni koji je poštuju i vole".

Bonus video: