Pajović: Dijalog kroz institucije jedini način da se dođe do smanjenja političkih tenzija

Pajović je kazao da je Pozitivna za promjene, ali se one moraju izvesti mirno, kroz dijalog i reformom institucija sistema
43 komentar(a)
Janina Hrebičkova, Drako Pajović, Foto: Pozitivna Crna Gora
Janina Hrebičkova, Drako Pajović, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 30.10.2015. 15:17h

Predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović sastao se, danas, sa šeficom Misije OEBS-a amabsadorkom Janinom Hrebickovom.

Osvrćući se na aktuelnu političku situaciju, predsjednik Pozitivne je kazao da je dijalog kroz institucije sistema jedini način da se dođe do smanjenja postojećih političkih tenzija.

“Dijalogom u institucijama moramo doći do političkih riješenja i zaokružiti normative koje smo zajedno usvojili u cilju pune primjene izbornog zakonodavstva. Elektronska identifikacija birača je ono na čemu je insistirala opozicija, a Vlada je dužna da stvori preduslove i obezbjedi finansijska sredstva, kao i edukaciju kako bi se izborno zakonodavstvo u potpunosti primjenilo na predstojećim izborima, što bi svima trebalo da bude prioritet”, objasnio je predsjednik Pozitivne.

Pajović je kazao da je Pozitivna za promjene, ali se one moraju izvesti mirno, kroz dijalog i reformom institucija sistema.

Tokom razgovora Predsjednik Pozitivne je podsjetio da se stranka snažno zalaže za evroatlanske integracije i da vjeruje da će Crna Gora dobiti pozivnicu za NATO.

“NATO jeste državni interes, čije je članstvo ključ za dogutrajni mir i stabilnost kako Crne Gore tako i regiona”, naglasio je Pajović.

Sagovornici su se saglasili da je za demokratsko i slobodno društvo neophodna i sloboda medija, te da u tom pravcu i mediji moraju poštovati etički kodeks, kako se na bilo koji način ne bi zloupotrebljavala sloboda medijskog izražavanja.

Bonus video: