Demokrate: Nagraditi DPS i Ćatović, oslobodili su Kotorane Fjorda, Jugooceanije...

Demokrate su kazale da je DPS u svojoj najboljoj tradiciji, uspio da mirnim građankama i građanima Kotora ponudi još mirniji san tako što je militantno obilježje, topove, sklonio sa vrata Starog grada, na čemu su im nemjerljivo zahvalni",
9 komentar(a)
Maja Ćatović, Foto: Luka Zeković
Maja Ćatović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.10.2015. 11:54h

Predlažemo da nagradu "21. Novembar" za 2015. godinu dobije Demokratska partija socijalista (DPS), za čijeg predstavnika prilikom dodjele nagrade predlažemo Mariju Maju Ćatović, zbog kontinuiranog djelovanja čiji je rezultat društveno i privredno “unaprijeđenje” Opštine Kotor, što je rezultiralo gubitkom statusa Grada, uspjehom koji nije postignut u viševjekovnoj istoriji Kotora a što je dostupno i vidljivo javnosti, pa smatramo da bi u skladu sa naprijed navedenim rezultatima nominovane, dostojan kraj bio da ista silazeći sa vlasti, na kojoj je bila predugo, nagradi samu sebe za sve učinjeno i tako spusti zavjesu na ovaj decenijski teatar apsurda, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

U obrazloženju navode da visoko poštuju nagradu "21. Novembar" i da ne žele ni na koji način da omalovaže dosadašnje laureate, kao ni da umanje značaj i specifičnu težinu budućih laureata, već smatraju da, ocjenjujući specifičnost trenutka i karnevalsku tradiciju Kotora, ne smiju, a da ne pokušaju sve, da veliki pregaoci za dobrobit Kotora budu nagrađeni prema zaslugama.

"Nominovana, DPS, glavni je konstituent i nosilac vlasti u Kotoru od 2004. godine, ukupno preko deceniju. Za sve to vrijeme DPS je pregalački radila na tome da Kotor i građane i građanke Kotora oslobodi raznih tereta, te da im olakša svakodnevicu i time učini život lakšim, društvene prilike prijemčivijim, a privredni ambijent konkurentnijim. DPS je za deceniju uspio da oslobodi Kotor i Kotorane brige o Fjordu, o URC-u, o privrednim gigantima Autoboki, Riviera-i, Jugooceaniji, Gumari, Napretku, Jugopetrolu, Jadran Perastu, Ljekobilju Risan i brojnim drugim, o upravljanju obalom, o zdravoj privrednoj konkurenciji, o bilo kojoj vrsti javnog interesa", navodi se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Demokrate su dodale da je DPS u svojoj najboljoj tradiciji, uspio da mirnim građankama i građanima Kotora ponudi još mirniji san tako što je militantno obilježje, topove, sklonio sa vrata Starog grada, na čemu su im nemjerljivo zahvalni".

"Demokrate su dodale da vjeruju da samo ukoliko se DPS-u ukaže prilika, Kotoranke i Kotorani neće morati da brinu ni o upravljanju Lukom Kotor, no kako još uvjek nijesmo sigurni da će stići da i od te brige oslobode Kotorane do datuma odlučivanja o dobitniku nagrade, molimo žiri da ovo ne uzima u obzir. Ono što pak žiri mora uzeti u obzir to je zasluga DPS-a u regulisanju saobraćaja u gradu. Izgradnja zaobilaznice Kotoru je mnogo značila. Jedino što se može mjeriti sa tim dostignućem je izgradnja sportske hale u Škaljarima u kojoj su već nikli prvi mladi sportisti Kotora. Djeca koja ljeti treniraju vaterpolo zimu provode u sportskoj hali, čekajući da se finalizuje projekat obnove postojećeg ili izgradnje novog bazena. To što kotorski bazen nije na potrebnom nivou molimo žiri da ne uzima za zlo prilikom ocjene ovog predloga, već neka se usredsredi na žičaru, zbog koje hiljade turista hrle ka Kotoru. Naprijed pobrojano predstavlja samo kap u moru dosadašnjih uspjeha DPS-a, no cijeneći vrijeme članova žirija, istom predstavljamo dokaze u korist obrazloženja", kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Oni kao dokaze prilažu: pogled svuda oko sebe u Kotoru (najbolje ka Fjordu, URC-u, žičari i zaobilaznici) i saopštenja Demokratske partije socijalista vezana za Kotor (temu i datum saopštenja žiri da izabere po sopstvenom nahođenju).

"Što se tiče ličnosti koja će reprezentovati DPS, mi predlagači smo se dugo dvoumili. Naime, pored predložene gđe Marije Maje Ćatović, još nam samo gdin Branimir Gvozdenović pada na pamet kao ličnost koja je tako gorljivo i govorljivo branila interese Kotora kako na terenu, tako i u Parlamentu. No, kako je gđa Marija Maja Ćatović naše gore list i kako je ista ipak dugo godina bila glavni operativac DPS politike u Kotoru, smatramo da bi ona morala imati tu izuzetnu čast da ispred DPS-a primi nagradu. Osnovano sumnjamo da naredne godine u ovo vrijeme DPS neće biti na vlasti u Kotoru pa molimo uvaženi žiri da ima i tu činjenicu u vidu kada bude odlučivao o ovom predlogu", kazale su Demokrate.

Bonus video: