LP slavi 11 godina postojanja i 25 godina liberalizma

Ta stranka je, kako se navodi, uprkos svim izazovima, obnovila parlamentarni status, što je jedinstven primjer u političkoj istoriji Crne Gore, nakon čega je potvrdila kvalitet svojih političkih zalaganja prijemom u članstvo Liberalne internacionale i ALDE saveza liberala Evrope
30 komentar(a)
Liberalna partija logo, Foto: Liberalna partija
Liberalna partija logo, Foto: Liberalna partija
Ažurirano: 29.10.2015. 17:36h

Liberalna partija (LP) proslaviće sjutra 11 godina postojanja stranke i 25 godina liberalizma u Crnoj Gori.

LP je osnovana 31. oktobra 2004. godine, okupljajući i baštineći liberalne ideje, slobodnog pojedinca, slobodnog društva, građanskih i ljudskih prava, slobodnog tržišta i suverene Crne Gore.

"Takva politika LP doživjela je, u proteklih 11 godina, svoju punu afirmaciju, kako u državi tako i u evropskoj i svjetskoj politici“, navodi se u saopštenju LP.

Ta stranka je, kako se navodi, uprkos svim izazovima, obnovila parlamentarni status, što je jedinstven primjer u političkoj istoriji Crne Gore, nakon čega je potvrdila kvalitet svojih političkih zalaganja prijemom u članstvo Liberalne internacionale i ALDE saveza liberala Evrope.

Svečani prijem za goste i članstvo biće održan u vinskom podrumu Šipčanik, Plantaže 13. jul.

„Ova značajna svečanost okupiće predstavnike diplomatskih predstavništava, političkih partija, institucija, civilnog društva ali i druge prijatelje i simpatizere crnogorskih liberala“, saopšteno je iz LP.

Bonus video: