Građanski savez: Neka nas Krušo više ne spašava

"Pitamo se da li će Dušku Radoviću neko saopštiti da ne treba da bude spasilac, jer ukoliko nastavi da „spašava“, Građanski savez predlaže da se na Dan grada raspusti Skupština i da mu predamo ključeve grada umjesto odlikovanja”, zaključuje se u saopštenju
10 komentar(a)
Dušan Radović Krušo, Foto: Slavica Kosić
Dušan Radović Krušo, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 29.10.2015. 14:34h

Građanski savez koji je formiran nakon raskola u Udruženju građana Izbor, tvrdi da za “sve veću dubiozu u koju ponire Herceg Novi” najveću odgovornost snosi čelnik Izbora Dušan Radović Krušo.

“Osvrnimo se u ne takvu daleku prošlost kada se u našem gradu pojavio Duško Krušo,kako smo upoznali ovog spasioca. Upoznali smo ga tako što je vratio opštinsko odlikovanje za Dan grada jer opštinari nisu htjeli da realizuju njegove projekte i investicije i ideje o investiranju. Njegov spasonosni projekat bio je da se odlomi dio brda Žvinje i naspe dio obale čime bi se dobio prostor za gradnju.To je ocjenjeno u Ministarstvu turizma kao neozbiljno i veliki spasioc je zamoljen da o ovoj ideji ne priča nikome dalje jer će mu narušiti ugled biznismena.Od tada počinje rat sa opštinskim strukturama i vraćanje odličja koje sada on dijeli”, navodi se u saopštenju koje je potpisala generalna sekretarka Građanskog saveza Tamara Vujović.

“Sledeća Radovićeva akcija spašavanja bilo je formiranje TV Boka koja je trebalo da „spasi Herceg Novi“ i da da svjetlost i istinu Herceg Novom i šire. Prava istina došla je kasnije kada je rekao da je Boka osnovana ne da donese istinu o gradu, već isključivo da ruši vlast. Pritom je spasilac ostao dužan lične dohodke i doprinose zaposlenim i dugove povjerilaca. Sledeće spašavanje bilo je 25.oktobra u parku Instituta kada je spasilac rekao da prodaja Banje (Instituta Igalo) ne dolazi u obzir po cijenu zatvraranja granica sa EU, potom je prijetio i da će da pali čuvene gume. Nekoliko mjeseci kasnije kaže da je spas Banje upravo u prodaji tom istom insvestitoru protiv koga je pričao,a on će to da nadgleda. Iako u programu partije stoji „Nećemo ćutke posmatrati privatizacije u HN“, ističe se u saopštenju.

“Nakon ovoga opet je spasilac imao nove ideje. Krenuo je da spašava Brodogradilište, pa je na na prvom predizbornom skupu spašavanja saopštio da je Bijela sagradila Herceg Novi i da treba da bude motor razvoja Herceg Novog. “Ko pobijedi u Bijeloj pobijedio je u HN“ pričao je Krušo. Pa je brzo zaboravio šta je pričao. Onda je veliki spasioc postao ekspert i za kolektore. Govorio je da treba otjerati turske izvođače,a da ironija bude još veća sada nadgleda te iste Turke i savjetuje predsjednicu opštine. S obzirom da je veliki spasilac i savjetnik predsjednice opštine pitamo se gdje je Krušova radna knjižica, inistiramo da prikaže imovinsko stanje na šta ga Zakon obavezuje, te da nas informiše i o završenoj stručnoj spremi. Naš spasilac se svuda pojavljuje kao spasioc, pa onda pregovara, ucjenjuje. Tako je zadnja akcija spašavanja Vektra Boka. Apelujemo na radnike Boke da se čuvaju ovakvog spasioca jer će na kraju postati „moneta za podkusurivanje“ u njegovim ličnim pregovorima. Pitamo se da li će Dušku Radoviću neko saopštiti da ne treba da bude spasilac, jer ukoliko nastavi da „spašava“, Građanski savez predlaže da se na Dan grada raspusti Skupština i da mu predamo ključeve grada umjesto odlikovanja”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: