Marfi: Očekujem da će CG imati kapaciteta da sprovede fer i slobodne izbore

„Nadam se da će to biti dovedeno do kraja, tako da ću u narednih nekoliko mjeseci komunicirati sa prijateljima u Evropi da se uvjerim da su entuzijastični kao i SAD kad je u pitanju članstvo Crne Gore u Alijansi“, naveo je Marfi
8 komentar(a)
Kristofer Marfi, Foto: Savo Prelević
Kristofer Marfi, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.10.2015. 12:19h

Vašington podržava Crnu Goru na putu ka NATO-u, poručio je senator Kristofer Marfi nakon susreta sa predsjednikom crnogorskog parlamenta, Rankom Krivokapićem.

Marfi je poručio da je bio srećan kad je vidio da Bijela kuća podržava Crnu Goru na putu ka NATO-u, navodeći da se on za to zalaže već par godina.

„Nadam se da će to biti dovedeno do kraja, tako da ću u narednih nekoliko mjeseci komunicirati sa prijateljima u Evropi da se uvjerim da su entuzijastični kao i Sjedinjene Američke Države (SAD) kad je u pitanju članstvo Crne Gore u Alijansi“, naveo je on.

Povodom aktuelne situacije u Crnoj Gori, Marfi je saopštio da se dijalog mora voditi unutar Skupštine Crne Gore, te istakao očekivanje da će Crna Gora, kao sljedeća članica NATO-a, imati kapaciteta da sprovede fer i slobodne izbore, saopšteno je iz Kabineta Krivokapića.

Marfi je poručio da je sastanak dio veoma važnog prijateljstva iz proteklih nekoliko godina i podrške koju Crna Gora ima u Kongresu SAD-a.

Sagovornici su ocijenili da Crna Gora mora nastaviti sa reformskim procesima koje je započela, u ovoj fazi još intenzivnije i odlučnije.

“Ovo je veoma važno prijateljstvo za mene u proteklih par godina i mislim da sam postao jedan od najsnažnijih podržavalaca Crne Gore ovdje u Kongresu, a sve zahvaljujući kontaktima i prijateljstvu sa predsjednikom Krivokapićem”, kazao je senator Marfi. “Ovo je zaista rezultat posjeta kao što je ova, koje su izgradile prijateljstvo između Crne Gore i Sjedinjenih Američkih država”.

Krivokapić je učestvovao na samitu predsjednika parlamenata „Obavještajno-bezbjednosni parlamentarni forum“ u američkom Kongresu.

Bonus video: