Đukanovića će pitati o protestima DF-a i odgovornosti Vlade

Premijerskom satu neće prisustvovati poslanici Socijalističke narodne partije i Demokrata, koji smatraju neprimjerenim da sa Đukanovićem vode dijalog u parlamentu, poslije njegovih kvalifikacija protesta u Podgorici
93 pregleda 16 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.10.2015. 11:46h

Predsjednik crnogorske vlade Milo Đukanović odgovaraće sjutra u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, a poslanici će pitati premijera o protestima koje je organizovao Demokratski front (DF) u Podgorici.

Šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista Milutin Simović pitaće o tome u kojoj mjeri aktuelna politička dešavanja mogu da utiču na ostvarivanje ključnih državnih integracionih i ekonomskih prioriteta.

Predsjednika Liberalne partije Andriju Popovića interesuje da li je sa posljednjim protestom DF-a prošla opasnost za državu.

Lider Pozitivne Crne Gore Darko Pajović pitaće Đukanovića o odgovornosti Vlade za proteste. "Eskalacija nezadovoljstva ukazuje da je Vlada svojim činjenjem ili nečinjenjem doprinijela generisanju nezadovoljstva značajnog broja građana koji su učestvovali na protestima", navodi Pajović.

Izeta Bralića iz Socijaldemokratske partije interesuje koliki je dug Fonda za zdravstveno osiguranje i na koji način će biti izmiren.

Poslanik Bošnjačke stranke Almer Kalač pitaće premijera o razvojnim projektima koje je vlada planirala za sjever Crne Gore nacrtom budžeta za 2016. godinu.

U ime Kluba samostalnih poslanika, pitanje premijeru postaviće Damir Šehović, kojeg zanimaju najbitniji elementi Uslova saradnje izmedu države Crne Gore i kompanije A2A, koje je Vlada usvojila.

Premijerskom satu neće prisustvovati poslanici Socijalističke narodne partije i Demokrata, koji smatraju neprimjerenim da sa Đukanovićem vode dijalog u parlamentu, poslije njegovih kvalifikacija protesta u Podgorici.

Poslanici Demokratskog fronta od ranije ne prisustvuju zasjedanjima parlamenta.

Na dnevnom redu sjednice su i poslanička pitanja.

Bonus video: