CDU: Izjava Kocijančić ukazala na neznanje i zlu namjeru dvije stranke i jednog udruženja

6 komentar(a)
Cdu, Foto: Facebook.com
Cdu, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 28.10.2015. 18:38h

Izjava portparolke Evropske komisije Maje Kocijančić je na direktni i nedvosmisleni način ukazala na neznanje i zlu namjeru predstavnika dvije stranke i jednog udruženja građana koji su juče tražili "posredovanje" EU u Crnoj Gori.

Portparolka EK, Maja Kocijančić je, upitana da li smatra da je posredovanje evropskih zvaničnika u razgovoru političkih subjekata u Crnoj Gori potrebno, kazala da svako rješenje za trenutnu političku situaciju mora doći iz Crne Gore.

Lideri Građanskog pokreta URA, Demos-a i Demokrata Žarko Rakčević, MiIodrag Lekić i Aleksa Bečić obavijestili su Delegaciju EU u Podgorici da zahtjevaju formiranje tehničke Vlade, koja bi pripremila demokratske izbore i zatražili medijaciju Evropske unije u ostvarivanju tog rezultata.

"Pošto među tom gospodom ima ljudi koji nijesu od juče u politici, a imaju i stanovito iskustvo i u diplomatiji, u najmanju ruku je začudjujuće da su "zaboravili" da obavijeste crnogorsku javnost na koji su stav i odgovor naišli u susretu sa šefom Delegacije EU u našoj zemlji. Kako se ta uvažena gospoda prepoznaju i po stalnom držanju lekcija drugima o nivou, stilu, znanju i umijeću političkom i diplomatskom - sada je jasno da se tu radi o pozerstvu i prizemnoj propagandi. Nedopustivo je to što su oni odmah bili upoznati kakav je evropski stav povodom njihove ideje - a da o tome nijesu upoznali crnogorsku javnost", kazali su iz CDU.

Bonus video: