Bulajić: Postoji nepovjerenje između DF-a i DPS-a, ali smo odlučili da damo šansu dijalogu

Potrebno je da se dođe do poštenih izbornih uslova i da rezultat tih izbora bude nedvosmislen’’, kazao je Bulajić
163 pregleda 12 komentar(a)
Odbor za reformu izbornog i drugog zakonodavstva, Branimir Gvozdenović, Strahinja Bulajić, Foto: Savo Prelević
Odbor za reformu izbornog i drugog zakonodavstva, Branimir Gvozdenović, Strahinja Bulajić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.11.2018. 15:42h

Poslanik DF Strahinja Bulajić danas je na sastanku sa predsjednikom Skupštine Austrije Volfgangom Sobotkom saopštio da se opšti izborni ambijent u Crnoj Gori dobrim dijelom može svrstati u bezbjedonosno- politički kontekst.

‘’Nije nikakva tajna ako kažem da postoji nepovjerenje između najjačih političkih parlamentarnih subjekata, ali i pored toga, odlučili smo da damo šansu dijalogu o ovoj veoma važnoj temi koja je, između ostalog, i jedan od ključnih razloga tog nepovjerenja. Potrebno je da se dođe do poštenih izbornih uslova i da rezultat tih izbora bude nedvosmislen’’, kazao je Bulajić.

On je istakao da je jedan od ključnih razloga nepovjerenja 16. oktobar 2016. godine -dan kada su se desili neregularni parlamentarni izbori, i naglasio da se sada vodi sudski proces protiv lidera DF-a za pokušaj tzv. državnog udara na dan tih izbora.

,,DF je uvjeren da se radi o montiranom političkom procesu. U međuvremenu su liderima DF-a oduzete i putne isprave, praktično ograničava im se i elementarno kretanje i obavljanje svojih političkih dužnosti, ali kažem otvorili smo vrata dijalogu u namjeri da se dođe do nedvosmislenog rezultata izbora’’, poručio je Bulajić.

Bonus video: