Koliko će novca otići na odštetu pretučenim licima?

Oni žele i da znaju ko će snositi materijalnu odgovornost za tu štetu po budžet Crne Gore i da li će tu, kako su kazali, izvjesnu isplatu iz budžeta naplatiti od direktno odgovornih za njen nastanak ili od građana, čak I od onih koji su prebijeni
8 komentar(a)
DF Protesti, Foto: Boris Pejović
DF Protesti, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.10.2015. 12:38h

Klub samostalnih poslanika zatražio je od ministara unutrašnjih poslova Raška Konjevića i pravde Zorana Pažina da saopšte ko su policijski službenici koji su učestvovali u prebijanju lica 24. oktobra, za šta dokumentovani dokazi, i koliko će novca iz budžeta biti namijenjeno u svrhu plaćanja materijalne odštete.

“Ko su policijski službenici, imenom i prezimenom, koji su 24. oktobar, nakon razbijanja protesta, učestvovali u prebijanju Milorada Mija Martinovića, Gojka Raičevića, dva građanina u tzv. zlatarskoj ulici i drugih lica za čije prebijanje postoje dokumentovani dokazi?,” stoji u pitanjima namijenjenih Konjeviću.

Oni su takođe pitali Konjevića koji je rok postavio da se ta imena otkriju i objelodane, ko će pored neposrednih izvršilaca snositi komandnu odgovornost i da li će ta odgovornost sezati i do prvih ljudi Uprave policije i MUP-a.

Od Pažina žele da znaju koji novčani iznos će predložiti Vladi prilikom pripreme Predloga zakona o budžetu za 2016. “u svrhu plaćanja već sada izvjesne materijalne odštete brutalno prebijenim građanima nakon protesta 24. oktobra?”

Oni žele i da znaju ko će snositi materijalnu odgovornost za tu štetu po budžet Crne Gore i da li će tu, kako su kazali, izvjesnu isplatu iz budžeta naplatiti od direktno odgovornih za njen nastanak ili od građana, čak I od onih koji su prebijeni.

Oni su pozvali ministre da javno i hitno odgovore na pitanja.

“Svako eventualno izbjegavanje preciznih odgovora na ova pitanja smatraćemo pokušajem da se istina o problematici koju potenciraju naša pitanja po svaku cijenu želi sakriti od javnosti,” navodi se u saopštenju koje je u ime poslanika dostavio šef Kluba samostalnih poslanika Mladen Bojanić.

Članovi Kluba su i Dritan Abazović, Velizar Kaluđerović, Neven Gošović, Obrad Gojković i Novica Stanić.

Bonus video: