Jasavić: Pozitivna je protiv posredovanja EU u političkom dijalogu unutar Crne Gore

"Teško onom ko ne vjeruje u svoju državu, i u svoju kuću i sopstvene snage", rekla je Jasavić za RTCG
61 pregleda 88 komentar(a)
Azra Jasavić, Foto: Pozitivna CG
Azra Jasavić, Foto: Pozitivna CG
Ažurirano: 27.10.2015. 19:57h

Pozitivna Crna Gora je protiv posredovanja EU u političkom dijalogu unutar Crne Gore, kazala je potpredsjednica te partije Azra Jasavić.

Lideri Građanskog pokreta URA, Demos-a i Demokrata Žarko Rakčević, MiIodrag Lekić i Aleksa Bečić obavijestili su Delegaciju EU u Podgorici da zahtjevaju formiranje tehničke Vlade, koja bi pripremila demokratske izbore i zatražili medijaciju Evropske unije u ostvarivanju tog rezultata.

"Crna Gora ima institucije koje mogu da odgovore aktuelnim izazovima, a onima koji prizivaju pomoć sa strane poručuje da su na gubitku svi oni koji ne vjeruju u svoju državu. Evropska unija jeste naš partner i naš prijatelj, i uvijek je dobrodošla, međutim kada je posrijedi dijalog političkih stranaka na unutrašnjem planu ne vidimo ni mjesta ni razloga da se bilo ko po tom osnovu miješa u crnogorske unutrašnje prilike", rekla je Jasavić za Radio televiziju Crne Gore (RTCG).

Jasavić je dodala da je odgovornost i dijalog na strani "nas koji činimo unutrašnje političko biće Crne Gore".

"Crna Gora je nezavisna i međunarodno priznata država, i ona ima istitucije, kakve takve. Da li su one dovoljno dobre-ne, da li mogu da budu bolje-da, ali su dovoljno snažne da kroz njih riješavamo naše probleme. Teško onom ko ne vjeruje u svoju državu, i u svoju kuću i sopstvene snage", rekla je Jasavić za RTCG.

Bonus video: