Oglasili se poslije više od 10 sati: "Stojanović se smješkao drugoj situaciji"

Iz UP su kazali da nadležna služba Uprave policije MUP-a već preduzima mjere i radnje na utvrđivanju svih činjenica u vezi sa snimkom koji je objavljen u medijima, a na kojem je prikazana intervencija policije prema Martinoviću
71 pregleda 0 komentar(a)
Slavko Stojanović, Foto: Vlada Crne Gore
Slavko Stojanović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 27.10.2015. 17:42h

Netačno da se direktor Uprave policije Slavko Stojanović smješkao tome što je prikazano na snimku u vezi sa intervencijom policije prema Miloradu Martinoviću, saopšteno je iz Uprave policije (UP)

Policija je prošle subote kod zgrade Crvenog krsta izvukla iz auta i pretukla predsjednika profesonalne crnogorske bokserske organizacije Mija Martinovića.

"Povodom navoda u medijima da se direktor Uprave policije MUP-a Slavko Stojanović tokom zasijedanja Odbora za bezbjednost i odbranu „smijao prebijanju Martinovića“ ističemo da je netačno da se direktor Uprave policije MUP-a Slavko Stojanović, dok je poslanica Snežana Jonica pokazivala snimak na kojem je prikazana intervencija policije prema M.M, smješkao tome što je prikazano na snimku. U pitanju je bila druga situacija koja se nije odnosila na taj momenat", navodi se us saopštenju UP.

Tekst o smijanju Stojanovića je objavljen jutros oko osam časova na portalu "Vijesti", a UP se svojim saopštenjem oglasila nakon nešto više od 10 sati.

Iz UP su dodali da nadležna služba Uprave policije MUP-a već preduzima mjere i radnje na utvrđivanju svih činjenica u vezi sa snimkom koji je objavljen u medijima, a na kojem je prikazana intervencija policije prema Martinoviću kao i na utvrđivanju činjenica i u drugim pojedinačnim slučajevima na koje je, između ostalog, ukazao i Savjet za građansku kontrolu rada policije.

"Shodno utvrđenim činjenicama, prema odgovornima će biti preduzete zakonom propisane mjere i radnje. Izdvojeni slučajevi postupanja policijskih službenika, koji su u tom smislu predmet provjere nadležne službe Uprave policije, su se dogodili nakon što je policija brutalno napadnuta, prvo ispred objekta Skupštine a potom i na drugiom pozicijama, i nakon što su policijski službenici uspjeli da grupe napadača, koji su razbijeni u manje grupe, potisnu sa mjesta održavanja javnog okupljanja. Tada su grupe ovih lica na više lokacija na području grada izazvale incidente koje je policija spriječila", kazali su iz UP.

Iz UP navode da je reakcija policije tokom održavanja javnog okupljanja u subotu veče ispred Skupštine Crne Gore bila u skladu sa zakonom, te da su policijski službenici te večeri spriječili eskalaciju nasilja, uspostavili narušeni javni red i mir, spriječili nasilni ulazak u Skupštinu i preduprijedili teže posljedice po ljudske živote i imovinu grada i građana.

"U događajima od te večeri, podsjećamo, povrede je zadobilo 29 policijskih službenika od kojih je jedan službenik zadobio teške tjelesne povrede, dok je medicinsku pomoć zatražilo 26 građana", zaključuje se u saopštenju UP..

Bonus video: