Cdu: Potrošena je matrica dvije partije, koje često odlučuju kroz mutne političke trgovine

Potpredsjednik Cdu Neven Staničić je ocijenio da su Crnoj Gori potrebne sistemske promjene koje će donijeti boljitak i prosperitet svim našim građanima
56 pregleda 8 komentar(a)
Neven Staničić, Foto: CDU
Neven Staničić, Foto: CDU
Ažurirano: 27.10.2015. 17:10h

Model dvopartijske koalicije, uz puno uvažavanje pozicije i uloge manjinskih partija, je iscrpljen i Crnoj Gori je potrebna nova politika i novi, širi koncept konstituisanja i djelovanja vlasti, smatra potpredsjednik Crnogorske demokratske unije (Cdu) Neven Staničić.

Cdu je, prema njegovim riječima, osnivanja u junu prošle godine isticala potrebu saradnje svih crnogorskih demokratskih i građanskih partija i organizacija u procesu očuvanja i unapređenja naše zemlje.

Staničić je ocijenio da su Crnoj Gori potrebne sistemske promjene koje će donijeti boljitak i prosperitet svim našim građanima.

U Cdu su, kako je rekao, uvjereni da Crna Gora posjeduje ljude, znanje i energiju potrebne za politički, ekonomski i kulturni preobražaj i napredak.

"Potrošena je matrica po kojoj o crnogorskoj politici i ekonomiji odlučuju dvije partije - velika i mala – često kroz trule kompromise i mutne političke trgovine.Crnoj Gori je potrebna nova politika i novi, širi koncept konstituisanja i djelovanja vlasti", naveo je Staničić.

On je kazao da su pred Crnom Gorom izazovi koji imaju istorijski značaj.

Staničić smatra da ti upiti i odluke, a prije svega o crnogorskom članstvu u NATO-u zahtijevaju razumijevanje i saradnju svih političkih snaga koje su istinski oprijedijeljene za promjene i za evroatlantske integracije.

"Kao što su nedavni događaji još jednom potvrdili – mir, stabilnost i odlučivanje u okviru institucija ne mogu imati alternativu. Nestabilnost i haos odgovara samo onima koji ne žele napredak naše Crne Gore", kazao je Staničić.

On je poručio da Crna Gora traži promjene, a promjene traže ljude koji poštuju i vole Crnu Goru.

Bonus video: