Izuzetna saradnja u evroatlantskim integracijama sa Njemačkom

“Crnogorska delegacija izrazila je interesovanje za nastavak saradnje u oblastima upravljanja ljudskim resursima, odbrambene politike, obuke iz oblasti potrage i spašavanja, školovanja, vazduhoplovstva, u oblasti razmjene iskustava na polju informaciono-komunikacionih sistema, kao i medicinskih usluga”, kaže se u saopštenju
142 pregleda 2 komentar(a)
Saša Jovanović, Filip Dobrović, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Saša Jovanović, Filip Dobrović, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 27.10.2015. 16:19h

Saradnja Crne Gore i Njemačke je izuzetna, posebno u procesima evropskih i evroatlantskih integracija Crne Gore, ocijenili su predstavici ministarstava obrane dvije države.

Načelnik Direkcije za međunarodnu saradnju u Ministarstvu odbrane Saša Jovanović i savjetnik Filip Dobrović su na današnjem sastanku u Berlinu sa kolegama iz Ministarstva odbrane Njemačke, kapetanima regate Markusom Nolteom i Harbertom Krausom, kao i Bernrdom Šalsom razgovarali o saradnji dvije države u oblasti odbrane.

“Predstavnici oba ministarstva saglasili su se da je saradnja Crne Gore i Njemačke izuzetna, posebno u procesima evropskih i evroatlantskih integracija Crne Gore, u kojima Njemačka pruža snažnu podršku našoj državi”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Kako se navodi, istaknut je i značaj odlične saradnje u okviru ISAF misije u Avganistanu, kao i važnost školovanja crnogorskih oficira u njemačkim vojnim školama i centrima za obuku.

Delegacija Ministarstva odbrane je posjetila je Odsjek za međunarodnu saradnju Generalštaba Vojske Njemačke, u cilju realizacije bilateralnih konsultacija i usaglašavanja Plana bilateralne saradnje za 2016. godinu.

“Crnogorska delegacija izrazila je interesovanje za nastavak saradnje u oblastima upravljanja ljudskim resursima, odbrambene politike, obuke iz oblasti potrage i spašavanja, školovanja, vazduhoplovstva, u oblasti razmjene iskustava na polju informaciono-komunikacionih sistema, kao i medicinskih usluga”, kaže se u saopštenju.

Delegacija Njemačke istakla je dosadašnji napredak Crne Gore u evroatlantskim integracijama, naglašavajući da će nastaviti da pruža punu podršku našoj državi na tom putu.

“Domaćini su izrazili zadovoljstvo visokim nivoom realizacije planiranih aktivnosti u okviru bilateralne saradnje, ističući uvjerenje da će se istim intenzitetom nastaviti i u narednoj godini”, dodaje s eu saopštenju.

Bonus video: