Pahor: Skori poziv Crnoj Gori u NATO bio bi odlična vijest

Navodi se da se Pahor osvrnuo i na međusobnu ekonomsku saradnju dvije države, ocijenivši da postoje realne mogućnosti za jačanje te saradnje u oblasti energetike, poljoprivrede, turizma i u drugim oblastima
2 komentar(a)
Borut Pahor, Foto: Vlada Crne Gore
Borut Pahor, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 26.10.2015. 17:31h

Skori poziv Crnoj Gori za članstvo u NATO bio bi odlična vijest i za Sloveniju, poručio je slovenački predsjednik Borut Pahor u razgovoru sa crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem.

Kako je saopšteno iz Vlade, Đukanović se tokom zvanične posjete Ljubljani susreo sa Pahorom, a u srdačnom i konstruktivnom razgovoru sagovornici su ocijenili da su odnosi između Crne Gore i Slovenije na izuztno visokom nivou, u obostranom interesu.

„Pahor je istakao da Slovenija snažno podržava evropski i evroatlantski put Crne Gore u susret skorom pozivu za članstvo u NATO, naglasivši da bi to bila odlična vijest i za Sloveniju“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da se Pahor osvrnuo i na međusobnu ekonomsku saradnju dvije države, ocijenivši da postoje realne mogućnosti za jačanje te saradnje u oblasti energetike, poljoprivrede, turizma i u drugim oblastima.

Đukanović je zahvalio Pahoru na kontinuiranoj podršci, razvojnoj i ekspertskoj pomoći koju Slovenija pruža Crnoj Gori, naglasivši da su slovenački investitori dobrodošli i da Crna Gora sa njima ima veoma dobro iskustvo.

Đukanović i Pahor su razmijenili mišljenja i o aktuelnim kretanjima u regionui jugoistočne Evrope, posebno u svijetlu migrantske krize i kretanja na globalnom planu.

Bonus video: