DPS: Milutin Đukanović da saopšti imena huligana, bio je sa njima

"Demokratska partija socijalista očekuje od nadležnih državnih organa da istraže sve okolnosti koje su vezane za ulogu Milutina Đukanovića u rušilačkim huliganskim protestima DF-a"
69 pregleda 19 komentar(a)
DF Protest Ispred CB, Milutin Đukanović, Foto: Filip Roganović
DF Protest Ispred CB, Milutin Đukanović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 26.10.2015. 16:53h

Demokratski front želi da, nakon pokušaja državnog udara u organizaciji njihovih lidera, zaštiti od odgovornosti onoga ko je, formalno i suštinski, najodgovorniji za skup i njegove posljedice – odgovorno lice za organizaciju protesta Milutina Đukanovića, navode u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

"Bez obzira na to što je u prijavi skupa podnijetoj MUP-u Milutin Đukanović naveden kao odgovorno lice, ni dva dana nakon divljanja pristalica DF-a se ne usuđuje da izađe pred crnogorske institucije i javnost i pokuša da objasni zašto se oglušio o pozive i informacije koje mu je saopštavao rukovodilac obezbjeđenja protesta. Đukanović je ignorisanjem tih informacija dao zeleno svjetlo huliganima da počnu napad na policiju, pa je samim tim jednako kao Andrija Mandić i Slaven Radunović odgovoran za pokušaj državnog udara", kazali su u DPS-u.

Milutin Đukanović treba, prema mišljenju DPS-a, da sa redarima koji su obezbjeđivali skup da imena lica sa fantomkama, palicama i bakljama, jer su "bili pored njega".

"Demokratska partija socijalista očekuje od nadležnih državnih organa da istraže sve okolnosti koje su vezane za ulogu Milutina Đukanovića u rušilačkim huliganskim protestima DF-a. Takođe, očekujemo da će institucije pronaći način da ispitaju i koje je porijeklo novca, za koje namjene i na koji način ga je Milutin Đukanović dijelio svojim pristalicama danima uoči pokušaja državnog udara. Od odgovornosti za pokušaj rušenja ustavnog poretka i haos na ulicama Podgorice niko ne može biti pošteđen, posebno ne nakon što je policija jasno saopštila Milutinu Đukanoviću, kao licu odgovornom za protest, sve potrebne informacije i instrukcije kako da se skup mirno privede kraju", navodi se u saopštenju DPS-a.

Bonus video: