Ocjena o umiješanosti Rusije utemeljena u izjavama i saopštenjima

"Sa naše strane možemo da izrazimo žaljene zbog toga jer bi željeli da odnosi sa Rusijom ostanu partnerski u duhu dobre tradicije," poručili su iz vrha crnogorske vlasti
14 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Vlada, Foto: Arhiva Vijesti
Vlada Crne Gore, Vlada, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 26.10.2015. 14:40h

Izjave premijera Mila Đukanovića o ruskoj umiješanosti u proteste u Crnoj Gori, utemeljena je između ostalog, u saopštenjima ruskog Ministarstva inostranih poslova i visokih predstavnika državne Dume, rečeno je agenciji MINA iz vrha vlasti.

"Iz njih se jasno čita podrška zahtjevima protesta, da se i ne pominju izvještaji državne ruske agencije Sputnjik, čiji je dopisnik iz Crne Gore na čelu Pokreta za neutralnost, a koji je bio i jedan od glavnih govornika na protestima u Podgorici", rekao je MINI sagovorni iz vlasti.

U crnogorskoj vlasti smatraju da sve to ohrabruje "ekstremiste" iz Demokratskog fronta.

"Sa naše strane možemo da izrazimo žaljene zbog toga jer bi željeli da odnosi sa Rusijom ostanu partnerski u duhu dobre tradicije. Vjerujemo u to, polazeći i od drugačijih javnih poruka ruskih zvaničnika da će Rusija poštovati izbor Crne Gore i u ostvarenju njenih strateških ciljeva, kao što je poštovala odluku i rezultate referenudma 2006," poručili su iz vrha crnogorske vlasti.

Bonus video: