Vuksanović: Politički dijalog voditi u Skupštini

U toj partiji vjeruju da će nadležni organi, do kraja i krajnje profesionalno i odgovorno utvrditi identitet svih onih koji su izazvali sukobe, kao i da će ispitati sve pojedinačne slučajeve upotrebe prinude kako bi imali konkretno pravno rješenje svakog slučaja
116 pregleda 26 komentar(a)
Draginja Vuksanović, Foto: Luka Zeković
Draginja Vuksanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.10.2015. 14:03h

Socijaldemokratska partija (SDP) pozvala je sve političke subjekte da rješenja za izazove sa kojima se Crna Gora suočava nađu zajedničkim radom u institucijama sistema, prije svega u parlamentu.

SDP, kako je saopštila poslanica Draginja Vuksanović, žali zbog nemira i sukoba koji su se dogodili u Podgorici i zbog svih koji su tom prilikom povrijeđeni.

U toj partiji vjeruju da će nadležni organi, do kraja i krajnje profesionalno i odgovorno utvrditi identitet svih onih koji su izazvali sukobe, kao i da će ispitati sve pojedinačne slučajeve upotrebe prinude kako bi imali konkretno pravno rješenje svakog slučaja.

„Pozivamo sve političke subjekte da rješenja za izazove sa kojima se Crna Gora susrijeće nađemo zajedničkim radom u institucijama sistema, prije svega Skupštini Crne Gore“, saopštila je Vuksanović.

Iz SDP-a su pozdravili izjavu iz Delegacije Evropske unije, koja je apelovala na sve političke partije da se ponovo uključe u konstruktivan dijalog u Skupštini koja predstavlja ključni forum za političku debatu.

„Kroz saopštenje ambasade Sjedinjenih Američkih Država u kojem je navedeno da bi “političke razlike trebalo da se rješavaju kroz konstruktivni dijalog u okviru parlamentarnih institucija, a ne na ulici”, kao i reagovanja brojnih nevladinih organizacija, predstavnika sindikata i drugih društvenih činilaca, vidimo dodatnu potvrdu napora da sve političke dileme rješavamo u domu svih građana Crne Gore“, navela je Vuksanović.

Ona je poručila da SDP ostaje otvorena za sve konstruktivne predloge i ideje za unaprijeđenje političkog dijaloga.

Bonus video: