Putinov portparol: Đukanovićeve izjave o ulozi Rusije su čudne

“Svugdje u svijetu traže nekakvog đavola i pri tome nastavljaju da demonizuju Rusiju - to je poznata zabava mnogih zemalja, ali još uvijek se nadam da će zdrav razum će prevladati i da će trezvene procjene dominirati” - naglasio je Peskov
0 komentar(a)
Dmitrij Peskov, Foto: Beta-AP
Dmitrij Peskov, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 26.10.2015. 11:26h

Moskva smatra "vrlo čudnim" izjave o ruskoj umiješanosti u proteste u Crnoj Gori – demonizacija Ruske Federacije (RF) je poznata zabava; Kremlj se nada da će zdrav razum i razumne ocjene o odnosima Rusije prevagnuti, izjavio je pres sekretar predsjednika RF Dmitrij Peskov.

Premijer Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da srpski nacionalisti i Rusija igraju aktivnu ulogu u organizovanju antivladinih protesta, koji su usmjereni na promjenu vlasti i političkog pravca države, u intervjuu za HRT.

“Zaista, tokom prošle sedmice su se javljale takve izjave, koje su citirane u medijima, ali mi se prema njima odnosimo kao i vi: vi ste sami rekli da su to veoma čudne izjave" - rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje novinara da komentariše izjave premijera Crne Gore.

“Svugdje u svijetu traže nekakvog đavola i pri tome nastavljaju da demonizuju Rusiju - to je poznata zabava mnogih zemalja, ali još uvijek se nadam da će zdrav razum će prevladati i da će trezvene procjene dominirati” - naglasio je Peskov.

Koalicija opozicionih stranaka “Demokratski front” je trokom prošle sedmice organizovala niz protestnih akcija. Posljednje masovne demonstracije održane su u subotu, a završile su se rastjerivanjem demonstranata protiv kojih je policija koristila suzavac i druga specijalna sredstva.

Na sajtu Ria Novosti je dat link za transkript intervjua predsjednika Vlade Mila Đukanovića za Hrvatsku radio televiziju, a koji je objavljen na portalu Vlade Crne Gore.

ria.ru

Prevela: Jelena Martinović

Bonus video: