Cdu: Ispitati slučajeve prekomjerne upotrebe sile od strane policije

Dodaju da subotnji nemiri treba da budu povod da se sve političke snage okrenu političkom dijalogu i zajedničkom radu u okviru crnogorskih institucija
4 komentar(a)
Cdu, Foto: Facebook.com
Cdu, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 26.10.2015. 09:26h

Iz Crnogorske demokratske unije kazali su da se ova partija pridružuje zahtjevima da se ispitaju slučajevi prekomjerne upotrebe sile i brutalnosti od strane pripadnika crnogorske policije poslije rastjerivanja demonstracija ispred Skupštine Crne Gore.

"Odgovorno i profesionalno ponašanje i efikasni odgovor naše policije na pokušaj nasilnog upada u Parlament i na napade od strane militantnih demonstranata, za što naši policajci zaslužuju sve pohvale i podršku, ne smije biti uprljano nepotrebnom i neizazvanom upotrebom sile prema našim građanima. Zato se svaki pojedinačni slučaj mora detaljno ispitati i procesuirati", kazali su iz ove partije.

Iz Cdu su kazali da je, sa druge strane, neophodno identifikovati i kazniti lica koja su vršile napade na pripadnike policije, kao i one koji su napadali i vrijeđali novinare i kamenovali novinske kuće i druge objekte.

"Posebnu osudu zaslužuje kamenovanje ambasade Albanije. Crna Gora želi i treba da gradi dobre odnose sa svim susjedima i zato ovaj napad mora naići i na osudu organizatora demonstracija", navodi se u saopštenju.

Dodaju da subotnji nemiri treba da budu povod da se sve političke snage okrenu političkom dijalogu i zajedničkom radu u okviru crnogorskih institucija.

"Cdu osuđuje retoriku nasilja i obračuna, kao i pozive da se nastave konfrontacije i sukobi. Oni koji idu tim putem ne misle dobro ni našim građanima ni našoj zemlji. Crnu Goru treba sa mijenjaju oni koji je poštuju i vole", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: