"UHAPŠEN BEZ RAZLOGA, IZAŠAO SA POVREDAMA"

Živković: Član DF Berane Marinko Dobrašinović prošao kroz policijsku torturu

"Vijestima" se javila Beranka Novka Kićović koja je kazala da je njen suprug Milinko (56) smješten na hirurgiji Opšte bolnice u Beranama sa povredama glave
78 pregleda 17 komentar(a)
Radojica Živković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Radojica Živković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 25.10.2015. 18:44h

U subotnjim protestima u Podgorici veći broj građana Berana zadobio je lakše povrede, saopšteno je iz štaba Demokratskog fronta (DF) u ovom gradu.

Predsjednik OO Nove i funkcioner DF Radojica Živković "Vijestima" je rekao da je je kroz policijsku torturu prošao njihov član Marinko Dobrašinović.

"On je uhapšen bez ikakvog razloga i zadržan preko noći u policiji. Ujutru je izašao sa vidnim povredama za koje mi sumnjamo da su nastale od prebijanja. Zato ćemo poći na pregled kako bi se tačno ustanovilo od čega su i kako nastupile povrede koje ima", rekao je Živković.

Prema njegovim riječima veliki broj Beranaca povrede je zadobio u haosu koji je nastupio nakon bacanja suzavca.

"Nemamo još sve podatke, jer smo mi iz organizacionog odbora ostali u Podgorici. Kada se vratimo u u Berane znaćemo precizno koliko je naših građana povrijeđeno" kazao je Živković.

"Vijestima" se javila Beranka Novka Kićović koja je kazala da je njen suprug Milinko (56) smješten na hirurgiji Opšte bolnice u Beranama sa povredama glave.

"Njega su prijetelji izvukli teško povrijeđenog i preko Trešnjevika vratili u Berane sa teškim povredama glave. Ima veliku posjekotinu pored oka i potres mozga", ispričala je Novka.

Na protestima u Podgorici kako je ranije saopšteno učestovalo je više stotina građana Berana koji su išli organizovano ili samoinicijativno.