DPS: DF ne prihvata odgovornost za brutalno huliganstvo

z DPS-a navode da su, "uz podršku manje od jedan odsto biračkog tijela, lider DF-a Andrija Mandić, Slaven Radunović i ostali pokušali da izvedu državni udar u Crnoj Gori"
74 pregleda 10 komentar(a)
DF protesti, Andrija Mandić, Nebojša Medojević, Branko Radulović, Foto: Zoran Đurić
DF protesti, Andrija Mandić, Nebojša Medojević, Branko Radulović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 25.10.2015. 17:24h

Demokratska partija socijalista očekuje da Vrhovno državno tužilaštvo do kraja, u skladu sa zakonima, istraži sve okolnosti sinošnjih događaja na protestu u organizaciji Demokratskog fronta (DF), kao i da će Uprava policije identifikovati sve vinovnike nasilja i crnogorsku javnost upoznati sa svim detaljima, saopšteno je iz DPS-a.

"U prvom javnom obraćanju kompromitovanog DF-a nakon sinošnjeg vandalizma i nereda koje su su izazvali na ulicama Podgorice, kada bi se očekivalo makar izvinjenje stanovnicima Glavnog grada i svim građanima Crne Gore, sljedbenici Andrije Mandića su iskoristili još jednu priliku da pozovu na nepoštovanje institucija, ustavnog poretka i države Crne Gore, suprotno svim demokratskim principima i zakonima, i dalje ne priznajući odgovornost za brutalno huliganstvo koje se dogodilo na skupu čiji su oni organizatori", navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a navode da su, "uz podršku manje od jedan odsto biračkog tijela, lider DF-a Andrija Mandić, Slaven Radunović i ostali pokušali da izvedu državni udar u Crnoj Gori".

"To je bila njihova jedina namjera i cilj protesta, bez obzira na to čime su sve pokušavali da se pravdaju. Danas je svima jasno da su lideri DF-a sinoć pokušali da ostvare ono sto šu od početka planirali – da izazovu nemire u državi i nasilno preuzmu vlast, kako bi sa takvih pozicija uništili crnogorsku državnost i suverenitet. Jasno je i da oni koji su ih podržali, poput Srđana Milića, ne brinu ni o građanima, ni o državi, pa čak ni o svojim partijama, već isključivo o svojim kalkulantskim političkim interesima", kazali su iz DPS-a.

DF, kako navode, ni nakon svega ne shvata da su zakoni jednaki za sve.

"Kako za građane, tako i za političare na ma kom nivou, te da oni nikako ne mogu biti iznad zakona. Mogu da se ljute i dure na koga god hoće, u državi vladavine prava, kakva Crna Gora jeste, mora se pred zakonom odgovarati za učinjeno i za preuzetu odgovornost. A što su oni sinoć radili i govorili, jasno se vidi i čuje na snimcima domaćih, regionalnih i svjetskih medija", navodi se u saopštenju i doda je da "DPS odaje priznanje svim političkim partijama i drugim društvenim subjektima koji nijesu stali iza anticrnogorske politike Demokratskog fronta i njihovog rušilačkog protesta, čime su dali veliki doprinos stišavanju tenzija i nastavku političkog dijaloga kroz institucije sistema".

Bonus video: