Marković: Manifestacija namjere osvajanja vlasti sa ulice

On smatra da je Crna Gora sinoć pokazala demokratski kapacitet i snagu da očuva stabilnost i ostane na kursu spoljne politike - članstva u NATO i Evropsku uniju
55 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.10.2015. 12:31h

Potpredsjednik Vlade Duško Marković rekao je da su se pokazale opravdanim sumnje da organizovanjem protesta Demokratskom frontu (DF) nijesu bile cilj mirne demonstracije sa demokratskim političkim zahtjevima već osvajanje vlasti sa ulice.

Marković je ocijenio da su tokom protesta DF-a cijela Crna Gora i međunarodna javnost bile svjedoci pokušaja protivzakonitog upada u institucije, napada na snage reda, narušavanja javnog reda i mira i ugrožavanje imovina i života ljudi.

"Pokazala su se opravdanim sumnje da organizatorima nijesu bile cilj mirne demonstracije sa demokratskim političkim zahtjevima, to je bila manifestacija namjere osvajanja vlasti sa ulice", rekao je Marković agenciji MINA.

On smatra da je Crna Gora sinoć pokazala demokratski kapacitet i snagu da očuva stabilnost i ostane na kursu spoljne politike - članstva u NATO i Evropsku uniju.

"O svemu što nije dobro u Crnoj Gori imamo i treba da imamo snage da razgovaramo i nalazimo najbolja rešenja u ustavom definisamom institucijama. Nadam se da će sve politički akteri u Crnoj Gori iz ovih događaja izvući pouke kako bi zajedno zajedno radili u interesu države i njenih građana", poručio je Marković.

Bonus video: