Pozitivna: U Podgorici spriječen pokušaj rušenja države

Pozitivna Crna Gora poziva na očuvanje mira i stabilnosti uz toleranciju i neophodnost političkog dijaloga, te uspostavljanje novog modela političke kulture, kako bi se narasle političke tenzije usmjerile ka rješenjima koja su dobra za državu i sve njene građane bez obzira na političku pripadnost
0 komentar(a)
DF Protesti, Foto: Boris Pejović
DF Protesti, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.10.2015. 12:02h

Portparolka Pozitivne Crne Gore Nataša Gojković kazala je da je u Podgorici sinoć spriječen pokušaj rušenja ustavno-pravnog poretka, odnosno države Crne Gore pod vođstvom Nove srpske demokratije.

"Uvjereni smo da je pozadina priče o prelaznoj vladi, fer izborima i socijanoj pravdi u interpretaciji organizatora i pomagača protesta sada jasna i značajnom broju izmanipulisanih građana koji su sinoć bili prisutni pred zgradom Skupštine. Pokušaj rušenja države Crne Gore sinoć nije prošao, i neće proći ni ubuduće ma ko krenuo ili nasrnuo na nju", kazala je Gojković.

Ona je dodala da je ponašanje pripadnika MUP-a na sinoćnjem protestu bilo profesionalno, efikasno i utemeljeno u Ustavu i zakonu. Gojković je kazala da je reakcija državnih organa zalog za ubrzanje evroatlanskog puta, i buduće izazove koje će država sasvim sigurno imati na putu uspostavljanja pune vladavine prava.

"Sinoć je srušen makedonski scenario pažljivo “skuvan” u dijelu opozicije, dijelu nezavisnih medija, ali i dijelu vlasti. Ponovni vapaji za uključenje međunarodne zajednice, u momentu kada ni izbliza nisu iscrpljeni svi mehanizmi za dijalog u okviru institucija sistema, nije ništa drugo do pokušaj revitalizacije ideje koja je sinoć doživjela kolaps. To država Crna Gora ne smije da dopusti", rekla je Gojkoivć.

Pozitivna Crna Gora poziva na očuvanje mira i stabilnosti uz toleranciju i neophodnost političkog dijaloga, te uspostavljanje novog modela političke kulture, kako bi se narasle političke tenzije usmjerile ka rješenjima koja su dobra za državu i sve njene građane bez obzira na političku pripadnost.

"Na kraju, potrebno je ispitati sve okolnosti sinoćnjeg dešavanja, objektivizirati odgovornost za činjenje i nečinjenje i javno rasvijetliti pozadinu", kazala je Gojković.

Bonus video: