BBC i Guardian izvještavaju o Crnoj Gori

"Đukanović vlada više od 25 godina. Pa i da je Mahatma Gandi mnogo je", prenosi Guardian riječi jednog od demonstranata
0 komentar(a)
DF Protesti, Foto: Boris Pejović
DF Protesti, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.10.2015. 15:40h

BBC piše da je preko deset ljudi povrijeđeno u sukobima policije i demonstranata, koji su tražili ostavku premijera Mila Đukanovića.

I Guardian opisuje događaje iz glavnog grada Crne Gore. U izvještaju piše da su demonstranti na policiju bacili baklje i petarde, dok je policija odgovorila bacanjem suzavca.

"Đukanović vlada više od 25 godina. Pa i da je Mahatma Gandi mnogo je", prenosi Guardian riječi jednog od demonstranata.

"Đukanović je uništio našu zemlju. Nemamo posao, zarobio nas je", riječi su drugog demonstranta.

Guardian podjeća da je premijer Crne Gore Milo Đukanović na vlasti od 1990. godine.

Specijalne jedinice crnosgorske policije juče oko 22 sata su brutalno napale demonstrante koji su protestovali u Podgorici protiv crnogorskog premijera i posljednjeg evropskog diktatora Mila Đukanovića, piše Ireportcnn mikro blog u sinoćnjim dešavanjima u glavnom gradu Crne Gore.

ICNN mikro blog pišu čitaoci ovog američkog medija.

U tekstu dalje piše da je lider opozicije Andrija Mandić i nekoliko drugih visokih zvaničnika opozicije uhapšeno bez vidljivog razloga.

Specijalci su napali demonstrante suzavcem, gumenim mecima i vatrenim oružjem, asituacija u Podgorici podsjeća na početak ukrajinske krize, navodi se u tekstu.

Ranije je greškom navedeno da je CNN izvještavao sa protesta, što nije tačna informacija i izvinjavamo se čitaocima i CNN-u na nenamjernoj pogrešci.

Bonus video: