Partija pristalica Ivana Brajovića: Ovo je bio pokušaj državnog udara

Partija poziva nadležne državne organe da sankcioniše one koji su krivi za nemile događaje
39 komentar(a)
DF Protesti, Foto: Boris Pejović
DF Protesti, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.10.2015. 09:12h

Partija pristalica Ivana Brajovića saopštila je da osuđuje "organizovan pokušaj rušenja ustavnog poretka, napad na Skupštinu Crne Gore i ostale institucije sistema, odnosno pokušaj državnog udara od strane čelnika Demokratskog fronta i jednog dijela njihovih izmanipulisanih pristalica."

"Isključiva odgovornost za pokušaj rušenja Crne Gore, njenog pravnog poretka, ali i za pokušaj nasilnog svrgavanja legitimno izabrane Vlade je na organizatorima protesta. Antidržavna, anticrnogorska i antievropska koalicija, okupljena oko DF-a, pokazala je svoje pravo lice i svoju instrumentalizaciju u nečasnom poslu rušenja najvitalnijih državnih, građanskih i nacionalnih interesa Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Oni pozivaju nadležne državne organe da na osnovu prikupljenih činjenica preduzmu sve zakonske mjere u cilju sankcionisanja onih koji su krivi za nemile događaje.

"Sinoć je na žalost potvrđeno ono što smo od početka govorili - da protesti nijesu ni narodni ni gradjanski, a ponajmanje demokratski, i da su organizovani isključivo sa ciljem izazivanja nestabilnosti u državi, kako bi Crna Gora bila zaustavljena na svom evroatlantskom putu. Dakle, više nego očigledan pokušaj državnog udara od strane čelnika Demokratskog fronta imao je isljučivo za cilj destabilizuju Crne Gore, ne bi li ispustila istorijsku šansu koja joj se ukazala - da na ministarskom samitu u decembru dobije poziv za NATO i time se pridruži razvijenom demokratskom svijetu", piše u saopštenju Partije pristalica Ivana Brajovića.

Oni su iskazali poštovanje pripadnicima crnogorske policije.

"Sigurni smo da će građani Crne Gore, kao i svaki put do sada, imati mudrosti da doprinesu smirivanju tenzija i čuvanju građanskog mira, ali i da prepoznaju prave vrijednosti, i da će umjesto politici prošlosti, čiji je najbolji reprezent Demokratski front i njegovi čelnici, nastaviti da budu okrenuti politici budućnosti, koja je u evropskim i NATO integracijama", zaključuje se.

Bonus video: