Poslanici Demokrata i istaknuti članovi Demosa prisustvovaće protestu

Demokrate pozivaju vlast da ne upotrebljava silu, da ne "bije građane i da omogući medijima aktivno i objektivno izvještavanje sa skupa"
50 pregleda 0 komentar(a)
DF protesti, Foto: Savo Prelević
DF protesti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.10.2015. 16:26h

Poslanici Demokrata učestvovaće sjutra protestnoj šetnji sa građanima, saopšteno je iz ove partije.

"Imajući u vidu sve okolnosti koje su dovele do iskazivanja nezadovoljstva građana, a naročito hapšenje (privođenje ili kako god) poslanika, građana i novinara, prekomjernu upotrebu sile i svojevrsno, na momente i perfidno gušenje slobode, u znak solidarnosti sa kolegama, medijima i građanima poslanici Demokrata učestvovaće u protestnoj šetnji sa građanima, 24. oktobra, koju organizuje DF", navodi se u saopštenju.

Demokrate pozivaju sve strane da odmah pristupe dijalogu, saglasno državničkom odnosu i odgovornom pozivu Demokrata, Demosa i URE, koji bi doprinio stvaranju uslova za održavanje prvih fer izbora u istoriji Crne Gore.

"Ono što zabrinjava ovih dana jeste neodgovorno i zapaljivo pominjanje građanskog rata. Takve neodgovorne ispade najoštrije osuđujemo i pozivamo sve da takvim ponašanjem ne dižu temperaturu u trenutku kada građani iskazuju svoj stav prema posljednjim događanjima", navodi se u saopštenju.

Demokrate pozivaju vlast da ne upotrebljava silu, da ne "bije građane i da omogući medijima aktivno i objektivno izvještavanje sa skupa."

"Još jednom, pozivamo na mir i stabilnost, jer ako to izgubimo, nemamo ništa, a ako ih sačuvamo, možemo imati sve", zaključeno je u saopštenju

Neki istaknuti članovi Demosa prisustvovaće protestu u subotu

Neki od istaknutih članova Demosa prisustvovaće sjutrašnjem protestnom skupu u organizaciji Demokratskog fronta (DF), potvrđeno je televiziji Vijesti iz vrha ove partije.

Članstvu i simpatizerima je kako je objašnjeno televiziji Vijesti, kroz poruku poslanika Demosa Gorana Danilovića na ovosedmičnom skupštinskom zasijedanju ostavljena sloboda da ako to žele učestvuju na protestu.

Danilović je prekjuče u Skupštini kazao da Demos traži da dođe predstavnik Evropske unije, te da se Demos neće se vratiti u parlament dok mu se ne vrati dostojanstvo.

"Ovo je samostalna odluka Demosa", kazao je tada Danilović.

Na protestu će se sasvim izvjesno pojaviti Danilović, javlja TV Vijesti.

Bonus video: