Građani Pljevalja u 13 časova organizovano kreću na proteste

I Opštinski odbor Socijalističke narodne partije u Pljevljima, podržao je opštenarodni protestni skup u Podgorici
111 pregleda 12 komentar(a)
DF protesti, Foto: Savo Prelević
DF protesti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.10.2015. 17:01h

Građani Pljevalja će sjutra u 13 sati organizovano krenuti na proteste u Podgoricu, a sve troškove prevoza, snosiće Organizacioni odbor protesta Demokratskog fronta.

“Demokrtaski front Pljevlja poziva sve slobodomisleće, hrabre i odgovorne građane da se u što većem broju odazovu na poziv i da kroz mirni i građanski čin protestovanja dorinesu demokratizaciji Crne Gore i stvaranju slobodnog i odgovornog društva, saopštili su iz tog političkog saveza.

I Opštinski odbor Socijalističke narodne partije u Pljevljima, podržao je opštenarodni protestni skup u Podgorici.

“Opštinski odbor SNP-a Pljevlja zadužio je članove Izvršnog odbora da putem partijske infrastrukture obavijeste članove i simpatizere SNP-a o pružanju podrške zakazanom protestnom skupu, koji je, već prerastao partijske okvire i postao opštenarodni protest protiv vladajućeg režima, saopšteno je iz Informativne službe Opštinskog odbora SNP-a Pljevlja.

I Poret za Pljevlja kojeg predvodi Novica Stanić pozvao je sve obespravljene, ponižene, ekonomski eksploatisani i politički diskriminisane građane da se priključe sjutrašnjim protestima.

“Očigledno je aktuelni režim zaboravio kako je došao na vlast, da je to bilo nakon prebijanja građana na Žutoj gredi, pa je ovoga puta sam posegnuo za silom na bulevaru Svetog Petra cetinjskog, a to se u Crnoj Gori ne prašta. Malo im je bilo što su građane Crne Gore doveli do prosjačkog štapa, što su ih političkii nacionalno diskriminisali ,podijelil i po svim mogućim osnovama”, navodi se u saopštenju Pokreta.

Bonus video: