SUBNOR i Antifašisti CG: Cilj protesta je nasilno rušenje legitimne vlade

Oni su sigurni da će poslije sjutrašnjeg okupljanja i protesta organizatori shvatiti da je Crna Gora prejaka i za mnogo moćnije od njih i njihovih saveznika
57 pregleda 47 komentar(a)
protesti DF 19.10, Foto: Boris Pejović
protesti DF 19.10, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.10.2015. 15:00h

Predsjedništvo SUBNOR-a i Antifašista Crne Gore apelovalo je na učesnike sjutrašnjih protesta da se po završetku skupa raziđu bez iskazivanja revolta i napada na čuvare reda, navodeći da se protestima i ultimatumima samo gomilaju problemi.

“Savezu udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore jasno je da je organizatorima protesta cilj da nasilnim putem sruše legitimnu vladu i nad multinacionalnom Crnom Gorom razviju crni barjak sa četničkim, nacionalističkim i klerofašističkim znamenjima, koji bi pred Skupštinu postavio zastavonoša vojvoda Andrija Mandić, i to u ime stranih i tuđih interesa”, kaže se u saopštenju.

Iz te boračke organizacije naveli su da im je jasno da organizatori protesta žele da umjesto moderne, međunarodno priznate, uvažene i nezavisne države stvore guberniju “ili okrug pod upravom mitropolita Amfilohija Radovića, ratnog huškača i razbijača jedne od najvećih tekovina NOB-a – bratstva i jedinstva Crnogoraca, Srba, Bošnjaka, Muslimana, Hrvata, svih građana Crne Gore”.

Kako su naveli, protesti su demokratsko pravo iskazivanja volje udruženja građana, političkih stranaka, društvenih organizacija, ali su suprotnost protestima dijela opozicije pokupljene oko Demokratskog fronta.

“Koji javno prijeti da će silom ući u institucije sistema, da će po svaku cijenu, bez obzira na žrtve i posljedice, spriječiti demokratski razvoj i napredak Crne Gore, njen put u Evropu i ulazak u NATO”, kazali su predstavnici SUBNOR-a i Antifašista.

Oni su sigurni da će poslije sjutrašnjeg okupljanja i protesta organizatori shvatiti da je Crna Gora prejaka i za mnogo moćnije od njih i njihovih saveznika.

“Poručujemo im da se, koliko god bili ozlojeđeni, ogorčeni i razočarani neuspjehom pokušaja da destabilizuju Crnu Goru, sa podgoričkog Trga Slobode raziđu bez iskazivanja revolta i napada na čuvare reda, i zbog sebe, i svih građana Crne Gore, suživota, bezbjednosti, mira i budućnosti”, dodaje se u saopštenju.

Iz boračke organizacije savjetovali su političkim strankama, posebno DF-u, da na skorim izborima, u demokratskoj atmosferi, provjere svoje mjesto, ugled i ulogu u društvu.

“Protestima i ultimatumima se samo gomilaju problem, na silu i nasilje postoji samo jedan odgovor – snagom države i odlučnošću da se, po svaku cijenu, oni spriječe i onemoguće. U tome država i njeni organi imaju punu podršku SUBNORA Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: