Bošnjak: Svima je jasno da je Đukanovićev režim truo do srži

"Zato pozivamo sve one ljude, koji osjećaju potrebu da dođu u subotu, da se ne obaziru na ucjene i prijetnje, jer ovo je najznačajniji datum u našim životima", kazala je Bošnjak
50 pregleda 13 komentar(a)
Branka Bošnjak, Foto: Boris Pejović
Branka Bošnjak, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.10.2015. 14:29h

Poslanica Demokratskog fronta Branka Bošnjak kazala je da je režim Mila Đukanovića truo do srži i da je to već svima jasno.

"Da je upravo u takvom stanju najopsaniji potvrđuju i sve veći pritisci na službenike u javnim ustanovama i institucijama da slučajno ne dođu na proteste. U pojedinim se ide toliko daleko da je zabranjen svaki razgovor na tu temu. Ignorisanje kao način da se pokušaju minimizirati započeti procesi samo pokazuje da smo ušli u fazu otvorene diktature u kojoj se nađe prije ili kasnije svaki sistem koji ne funkcioniše. A ovaj se odavno održava na vještačkim aparatima", kazala je Bošnjak.

Ona dodaje da je i pored toga, jednom probuđene ljude, svjesne da ma koliko radili ipak žive loše, nemoguće vratiti u stanje "eutanaziranosti."

"Zato pozivamo sve one ljude, koji osjećaju potrebu da dođu u subotu, da se ne obaziru na ucjene i prijetnje, jer ovo je najznačajniji datum u našim životima", kazala je Bošnjak.

Ona je optužila vlasnike jednog taksi udruženja da su otvoreno preko radio veze "upozoravali svoje zaposlene da ukoliko dođu na proteste mogu slobodno da isto veče dođu i pokupe svoje radne knjižice."

"Da je strah efikasno sredstvo manipulacije jeste, ali baš zato ovdje više nema mjesta za strah. Krajnje je vrijeme da svi ljudi podignu glavu i shvate da je ljepše živjeti jedan dan kao slobodan čovjek nego cio život kao uplašen i ucjenjen službenik. Nemojte vašim postupcima da dajete primjer djeci kako je ćutanje poželjna osobina. Nije. Tišina nas je sve previše koštala dok smo čekali neke bolje dane. Oni su stigli i počinju u subotu, svanuće i ta nedjelja kada ćemo se pogledati u oči i reći – Dobro jutro slobodna zemljo", kazala je poslanica DF-a Branka Bošnjak.

Bonus video: