Stjepović: Izbor Bastijančića potvrda klasične političke farse u režiji DPS-a

"Izborom Bastijančića za pridruženog člana odbora, DPS više nema četiri, već pet predstavnika. Tako su Branimir Gvozdenović, Marta Šćepanović, Predrag Sekulić i Miodrag Vuković dobili pojačanje, i to ni manje ni više, nego u liku Đukanovićevog kadra", istakao je šef Press centra Demokratske Crne Gore Duško Stjepović
582 pregleda 4 komentar(a)
Duško Stjepović, Foto: Demokrate
Duško Stjepović, Foto: Demokrate
Ažurirano: 28.11.2018. 16:40h

Nije se dugo čekalo da Demokratska partija socijalista (DPS) počne sa manipulacijama u okviru Odbora za reformu izbornog zakonodavstva, saopštio je danas Duško Stjepović, šef Press centra Demokratske Crne Gore.

"Jučerašnji izbor Đukanovićevog savjetnika za ustavna i pravna pitanja, Borisa Bastijančića, za pridruženog člana odbora potvrda je da je u pitanju klasična politička farsa u režiji DPS-a. Ovaj čin samo je dodatno ogolio neiskrene namjere DPS-a da se dođe do suštinskih izmjena izbornog zakonodavstva, kako bi, po prvi put od uvođenja višestranačja u Crnoj Gori, imali poštene i slobodne izbore. Na ovaj način, član Đukanovićevog kabineta će zapravo, pod plaštom akademske zajednice, samo uvećati brojno stanje predstavnika DPS-a u radu odbora. Izborom Bastijančića za pridruženog člana odbora, DPS više nema četiri, već pet predstavnika. Tako su Branimir Gvozdenović, Marta Šćepanović, Predrag Sekulić i Miodrag Vuković dobili pojačanje, i to ni manje ni više, nego u liku Đukanovićevog kadra", istakao je Stjepović.

Savjetnik predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, Boris Bastijančić, izabran je juče za pridruženog člana Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Stjepović je dodao da je odluka o izboru Bastijančića samo još jedan argument koji dokazuje neiskren pristup DPS-a.

"Jasno je da oni koji punih 30 godina na sve moguće načine prekrajaju izbornu volju građana neće učiniti ništa da dođe do sveobuhvatnih izbornih i drugih reformi. Naprotiv, sa jučerašnjim izborom Bastijančića u odbor potvrdili su da je u pitanju još samo jedna njihova politička igra koja ima za cilj odugovlačenje izbornih reformi, bez korjenitih i stvarnih promjena. Međutim, ono što čudi jeste da su na takvu igru pristali da učestvuju i neki politički subjekti iz opozicije. Dakle, kao što smo i ranije isticali, skupštinski odbor kojim rukovodi DPS nije ništa drugo do predstava za javnost. Za razliku od njih, Demokratska Crna Gora će se kroz društveni dijalog zalagati za sveobuhvatnu izbornu reformu. Drugim riječima, analizom postojećeih pozitivnih propisa građanima i cjelokupnoj javnosti iznijećemo predloge najboljih mogućih rješenja", zaključio je Stjepović.

Bonus video: