Đoković: Neistine i podvale RTCG, perfidna montaža u emisji "Okvir"

Đoković je rekao da se u prilogu koji je emitovan u emisiji "Okvir'', u jednom kadru vidi i njegov trinaestogodišnji sin ogrnut srpskom trobojkom.
210 pregleda 24 komentar(a)
Zgrada RTCG, Foto: Luka Zeković
Zgrada RTCG, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.10.2015. 16:01h

U poplavi neistina i podvala koje je proteklih dana povodom protesta DF-a objavljivala Televizija Crne Gore, ipak je među najgnusnijim perfidna montaža koja se pojavila u emisiji "Okvir'', emitovana 20. 10. 2015., saopštio je Velimir Đoković, član Glavnog odbora i Izvršnog odbora Nove srpske demokratije (NOVA).

"Onaj ko je radio jednu ovakvu podvalu fokusirao se na ljude za koje je mislio da bi eventualno mogli izazvati revolt kod jednog broja građana, pa smo od svih različitosti koje su se danima pojavljivale na slobodnoj teritoriji, ispred Skupštine CG, u prilogu TVCG mogli vidjeti samo ono što je izmontirala ruka nekog manipulatora sa tzv. Javnog servisa. Suština je bila da se prikrije i minimizira više od 20 dana jednog mirnog i nenasilnog protesta, do sada nezabilježenog na ovim prostorima, u kome su zajedno učestvovali mladi i stari, profesori i penzioneri, studenti i radnici, i na kome su se vijorile crnogorske zastave, srpske trobojke, barjaci drugih naroda koji žive u Crnoj Gori", istakao je Đoković.

On je dodao da se u prilogu koji je emitovan u emisiji "Okvir'', u jednom kadru vidi i njegov trinaestogodišnji sin ogrnut srpskom trobojkom.

"Ovime je onaj koji stoji iza ovoga priloga vjerovatno htio da stvori utisak da se radi o zloupotrebi djece u političke svrhe, što je samo još jedan dokaz u šta se pretvorila TVCG. Moj sin je na proteste dolazio sa mnom, a to što je ogrnut srpskom trobojkom je izraz nacionalne pripadnosti i identiteta moje porodice, što ne bi trebalo da smeta bilo kome. Funkcioneri Nove srpske demokratije i DF-a su svaki dan na proteste dolazili u društvu svojih najbližih i ta činjenica je možda i najbolji dokaz da su protesti bili nenasilni i mirni, iako se preko režimskih medija, neuspješno pokušava plasirati slika o njima kao o rušilačkim", rekao je Đoković.

Po njegovim riječima, možda je neko i imao namjeru da proteste učini nasilnim.

"Ali to sigurno nijesu funkcioneri, članovi i aktivisti stranaka koje se nalaze u DF-u, a upravo naša spremnost da na njima budemo prisutni sa našim porodicama, rođacima, prijateljima, kumovima je najbolja potvrda za to. Potezi TVCG i njihovo izvještavanje sa protesta DF-a su doveli do toga da ovaj medij pokaže pravo lice, odnosno da je uvijek bio pod kontrolom režima", zaključio je Đoković.

Bonus video: