Inijesta: Murinjo je odgovoran za lošu atmosferu u španskoj reprezentaciji

"Bilo je nepodnošljivo, mogao si da vidiš mržnju. Napetost koju je kreirao štetno je uticala na reprezentaciju", prisjetio se Inijesta u intervjuu za špansku televiziju La Seksta
86 pregleda 3 komentar(a)
Andres Inijesta, Foto: Reuters
Andres Inijesta, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.11.2018. 11:08h

Španski fudbaler, Andres Inijesta smatra da je Portugalac Žoze Murinjo - dok je bio trener Reala - odgovoran za podizanje tenzija između madridskog kluba i Barselone, što je dovelo do loših odnosa među igračima ta dva kluba u reprezentaciji Španije.

"Murinjo je bio ključna karika u lošim odnosima Reala i Barselone. To nije bilo isto rivlastvo. Prevazilazilo je granice radikalnog. Bilo je nepodnošljivo, mogao si da vidiš mržnju. Napetost koju je kreirao štetno je uticala na reprezentaciju", prisjetio se Inijesta u intervjuu za špansku televiziju La Seksta.

Španija je na Mundijalu u Rusiji stigla do četvrtfinala, gdje je poražena od domaće selecije nakon izvođenja penala. Inijesta se nije pomirio sa činjenicom da nije bio u startnoj postavi u tom susretu. Dotakao se i Đulena Lopetegija koji je smijenjen dan prije početka Mundijala.

"Kad nešto krene po lošem tako i završi. Posljednji meč na turniru je bio šlag na tortu. Meč sam počeo na klupi za rezervne igrače. Jero je razgovarao sa mnom prije i poslije meča, ali jednostavno nijesam razumio tu odluku. Želio sam da igram", priča Inijesta.

Vezista, koji nastupa za japanski Kobe, govorio je i o borbi sa depresijom i psihičkim probleima sa kojima je bio suočen.

"Samo sam čekao da padne noć da popijem pilulu i odmorim se. Kad patiš od depresije to nijesi ti. Ti postaješ ranjiv i teško je u takvim trenucima kontrolisati život", prizanje Inijesta.

Bonus video: