Mašulović: Posvećenost Crne Gore regionalnoj saradnji

„Imajući u vidu bezbjednosne izazove i prijetnje, Mašulović je ukazao na značaj unapređenja saradnje u oblastima Cyber odbrane, reagovanja u vanrednim situacijama i zajediničkog djelovanja na aktuelnu migrantsku krizu“, dodaje se u saopštenju
51 pregleda 3 komentar(a)
Ivan Mašulović, Foto: Savo Prelević
Ivan Mašulović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.10.2015. 10:47h

Crna Gora posvećena je regionalnoj saradnji i realizaciji zajedničkih projekata, kao osnovu za ostvarivanje dugoročne stabilnosti i prosperiteta regiona Zapadnog Balkana, poručio je generalni direktor za politiku odbrane, Ivan Mašulović.

Mašulović je učestvovao na sastanku političkih direktora za politiku zemalja Zapadnog Balkana koji se održao u okviru Sveobuhvatnog regionalnog sastanka ministara odbrane zemalja Jugoistočne Evrope u Dubrovniku.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, politički direktori razgovarali su o projektima koji se realizuju u regionu u oblasti odbrane, mogućnostima za unapređenje saradnje, kao i o aktuelnim bezbjednosnim izazovima i prijetnjama.

„Mašulović je ponovio posvećenost Crne Gore regionalnoj saradnji i realizaciji zajedničkih projekata, kao osnovu za ostvarivanje dugoročne stabilnosti i prosperiteta regiona Zapadnog Balkana“, kaže se u saopštenju.

On je kazao da je zadovoljan rezultatima koje su države regiona ostvarile zajedničkim učešćem u misiji „Odlučna podrška“ u Avganistanu, realizacijom zajedničkih vježbi i obuka, što je od posebne važnosti za podizanje kapaciteta oružanih snaga i dostizanje njihove pune interoperabilnosti u skladu sa NATO standardima.

„Imajući u vidu bezbjednosne izazove i prijetnje, Mašulović je ukazao na značaj unapređenja saradnje u oblastima Cyber odbrane, reagovanja u vanrednim situacijama i zajediničkog djelovanja na aktuelnu migrantsku krizu“, dodaje se u saopštenju.

On je upoznao učesnike sastanka sa rezultatima Crne Gore na putu evroatlantskih integracija, uz uvjerenje da će to biti prepoznato od partnera i rezultirati pozivom Crnoj Gori za članstvo u NATO na decembarskom sastanku ministara vanjskih poslova.

Bonus video: