Milačić: Lukšiću, uozbilji se

“Lukšićev stav da je denunciranjima afirmisao naš poslovni ugled, isto je kao kada bi neko, recimo, kazao da će njegovo eventualno hapšenje i hapšenje njegovih nadređenih, zbog svega što su učinili ovoj državi, predstavljati afirmaciju njihovog ugleda,” ističe Milačić
79 pregleda 76 komentar(a)
Marko Milačić, Foto: Pokret za neutralnost
Marko Milačić, Foto: Pokret za neutralnost
Ažurirano: 21.10.2015. 10:44h

Stav ministra vanjskih poslova i evropskih integracija Igora Lukšića u odgovoru na tužbu koju je Pokret za neutralnost podnio protiv njega i ministarstva predstavlja jeftin i provincijalan pokušaj da se jedan ozbiljna optužba na njegov račun obesmisliti, ocijenio je izvršni direktor Pokreta Marko Milačić.

Lukšić je ranije kazao da postoje određene NVO koje su anti-NATO orijentisane. Međutim, poručio je da to nije imalo za cilj nanošenje štete Pokretu, već predstavlja afirmaciju poslovnog ugleda te NVO.

Pokret traži 10.000 eura odštete od Lukšića i države, zbog navodne ministrove izjave objavljene u depeši crnogorske ambasade u Berlinu, prema kojoj je "u Crnoj Gori prisutan ruski pritisak, ali više na nivou propagande koja se ispoljava kroz djelovanje određenih NVO". Lukšić je kasnije kazao da sadržaj depeša oslikava ono što je aktuelna politika Vlade.

“Takav pristup politici, baziran na lakrdijaškom odnosu prema ozbiljnim stvarima i optužbama, potkrijepljenim dokumentima, iz afere Depeša, na najbolji mogući način pokazuje kako ministar Lukšić ali i njegovi nadređeni vode naše resore, pa i onaj koji se tiče spoljne politike,” stoji u saopštenju Pokreta.

“Poznato je da u Crnoj Gori postoji samo nekoliko organizacija koje su, u široj javnosti, prepoznate kao kritički raspoložene prema NATO, od kojih je naš Pokret medijski najeksponiraniji,” istče Milačić.

“Lukšić tada, prilikom iznošenja stava, nije ponudio niti jedan jedini dokaz, ne nudi ga ni danas, čime pokušava da izmanipuliše crnogorsku javnost i građane, koji su većinski protiv atlanskih integracija koje on i mala grupa ljudi na vlasti, zarad ličnih intresa, zastupaju”.

Milačić dalje dodaje: “Lukšićev stav da je denunciranjima afirmisao naš poslovni ugled, isto je kao kada bi neko, recimo, kazao da će njegovo eventualno hapšenje i hapšenje njegovih nadređenih, zbog svega što su učinili ovoj državi, predstavljati afirmaciju njihovog ugleda”.

On je na kraju pozvao Lukšića da se uozbilji, “ako ni zbog čega drugog, a ono zbog fotelje u kojoj sjedi”.

Bonus video: