Milić: Incidenti na protestu u subotu odgovaraju samo Vladi CG

Milić je na sastanku sa ambasadorkom Ueharom ponovio stav da je Uprava policije svojim aktivnostima i djelovanjem ugrozila sigurnost i bezbjednost građana, mir i stabilnost Crne Gore
53 pregleda 27 komentar(a)
Srđa Milić i Margaret En Uehara, Foto: SNP
Srđa Milić i Margaret En Uehara, Foto: SNP
Ažurirano: 20.10.2015. 15:18h

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Srđan Milić razgovarao je danas sa Margaret En Uehara, ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, na njen zahtjev, kako javljaju iz SNP-a.

Tema razgovora bila je aktuelna politička situacija, sa posebnim osvrtom na dešavanja 17. i 18.oktobra u Podgorici.

Milić je na sastanku sa ambasadorkom Ueharom ponovio stav da je Uprava policije svojim aktivnostima i djelovanjem ugrozila sigurnost i bezbjednost građana, mir i stabilnost Crne Gore.

"Nepostojanje naloga, prekoračenje sile, napadi na narod, poslanike i novinare, koji su obilježili protekli vikend, zapravo predstavljaju realnost sistema u kojem živimo. Zato su ovi protesti, protesti građana Crne Gore, a ne bilo koje grupacije, političke partije ili političara. Protesti predstavljaju odbranu prava na izražavanje, slobodu okupljanja i egzistencijalnu potrebu za promjenama u Crnoj Gori. ", kazao je predsjednik SNP-a.

Tokom razgovora, Milić je informisao ambasadorku SAD-a da je na inicijativu SNP zakazana i održana sjednica Skupštinskog odbora za bezbjednost i odbranu, kao i da je održana sjednica Nacionalnog vijeća za bezbjednost.

Predsjednik SNP je naglasio da institucije Crne Gore moraju imati jasan stav u osudi neustavnog i nezakonitog postupanja Uprave policije.

"Vlada Crne Gore je nelegitimna, i takva, uprkos različitim izjavama njenih konstituenata, svoj opstanak obezbjeđuje imaginarnom pričom o čekanju pozivnice za pristupanje Crne Gore NATO savezu. Zbog toga, insistiram da se formira prelazna Vlada, naravno, drugačijeg personalnog sastava. Takvu Vladu još od februara 2015.godine podržavaju sve opozicione parlamentarne partije, kao i jedan poslanik SDP-a", naveo je u razgovoru sa ambasadorkom Ueharom predsjednik SNP-a.

On je dodao da ono što je najvažnije, jeste da ideju o prelaznoj Vladi koja bi za cilj imala organizovanje fer, demokratskih i slobodnih izbora podržava ogromna većina građana Crne Gore.

"Činjenica da će se formirati prelazna Vlada, koja će organizovati poštene izbore, ni u kom slučaju ne predstavlja smetnju za odluku Ministarskog savjeta NATO u decembru.To je više nego fer ponuda, do čije realizacije će se doći na miran, građanski i demokratski načinIncidenti odgovaraju samo onima koji ne žele promjene, onima koji žele da zadrže status quo u Crnoj Gori. Problemi na skupu u subotu, 24.oktobra, odgovaraju samo Vladi Crne Gore", zaključio je Milić.

Bonus video: