LP: Snažna podrška evropskih liberala politici LP u Crnoj Gori

Dodaje se da se Hajdarpašić sastala ranije i sa Luciom Vigboldus, političkom direktorkom liberalne partije Holandije VVD, te međunarodnim sekretarom Vouterom Šroerom
12 komentar(a)
Liberalna partija logo, Foto: Liberalna partija
Liberalna partija logo, Foto: Liberalna partija
Ažurirano: 20.10.2015. 13:14h

Liberalna partija Crne Gore učestvovaće na Konferenciji ALDE grupe liberala Evrope o Zapadnom Balkanu. Delegaciju LPCG čine potpredsjednica Dubravka Vujičić i potpredsjednica i članica Komiteta za ljudska prava Liberalne internacionale Satka Hajdarpašić.

Konferencija će se održati u Evropskom parlamentu u Briselu.

"Na Konferenciji će se govoriti o aktuelnoj političkoj situaciji na Balkanu koju će predstaviti delegati različitih organizacija koje učestvuju u procesi integracija regiona. Predstavnici ALDE saveza predstaviće i politiku daljeg razvoja i ubrzanih integracija Zapadnog Balkana u narednom periodu. Podsjećamo, LP je na prijethodnom sastanku LIBSEEN lidera liberala u Sofiji podržala Deklaraciju o evrospkim integracijama regiona koju će liberali Evrope zastupati na najvišim organima EU", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se Hajdarpašić sastala ranije i sa Luciom Vigboldus, političkom direktorkom liberalne partije Holandije VVD, te međunarodnim sekretarom Vouterom Šroerom.

"Hajdarpašić je njih informisala o trenutnoj situaciji u Crnoj Gori, političkoj krizi koja je nastala i procesu NATO integracija koji će Crna Gora zaokružiti pozivnicom za članstvo u decembru. Oni su je potvrdili opredjeljenje liberala Holandije za nastavak snažne podrške politici Liberalne partije u Crnoj Gori i u narednom periodu", kazali su iz Liberalne partije.

Dodaju da je ovakva podrška evropske liberalne porodice politici LPCG od posebnog je značaja za Crnu Goru u ovom trenutku.

"Poziv liberala na dijelog, parlamentarizam i mirno rješavanje sukoba uz poštovanje građanskih prava svih strana u političkoj krizi, najrealnije je rješenje za dalje kvalitetne reforme društva na temeljima vladavine prava i institucionalizma. Konferencija ALDE grupe evropskih liberala o Zapadnom Balkanu, koja je okupila visoke predstavnike liberalnih partija EU i članove Evropskog parlamenta održana je ranije i u Crnoj Gori kada je domaćin ovog skupa na najvišem evropskom nivou bila Liberalna partija Crne Gore, članica ALDE saveza i Liberalne internacionale", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: