Cdu: Rusija utiče na političke procese u Crnoj Gori

“Njihova osnovna namjera je da ugroze političku stabilnost i spriječe mogućnost da budemo NATO članica”, ističu u partiji, dodajući da lideri DF-a i Rusija imaju zajedničke motive, ciljeve i namjere
17 komentar(a)
CDU, Foto: CDU
CDU, Foto: CDU
Ažurirano: 20.10.2015. 08:32h

Poruke koje se ovih dana upućuju iz Rusije prema Crnoj Gori sasvim jasno i otvoreno ukazuju na pokušaje da se utiče na političke procese u zemlji, ocijenjeno je iz Crnogorske demokratske unije (Cdu).

Iz Cdu napominju da je NATO agenda nije novo opredjeljenje Crne Gore, kao ni pozicija Rusije prema Alijansi i njenom proširenju.

Oba ta stava su jasna i legitimna, ali ono što nije i ne može biti legitimno niti prihvatljivo jeste saopštenje ruskog Ministarstva spoljnih poslova i pogotovo poruke generala Rešetnjikova, poručuju iz partije.

“Ako se prvo može ocijeniti kao unaprijed pripremljena 'umivena' prijetnja i miješanje u unutrašnje stvari naše zemlje, drugo je zapravo besprizorna i agresivna poruka koja sadrži monstruozne optužbe i neskrivene i uvredljive prijetnje,” stoji u saopštenju.

Organizatori protesta su, dodaje se, jasno iskazali svoju poziciju prema članstvu u Alijansi - oni su protiv.

“Njihova osnovna namjera je da ugroze političku stabilnost i spriječe mogućnost da budemo NATO članica”, ističu u partiji, dodajući da lideri DF-a i Rusija imaju zajedničke motive, ciljeve i namjere.

“Ta 'slučajna' podudarnost u stavovima i namjerama bi, ipak, mogla da bude korisna. Ako ne drugima, ono bar nekim partijama, stranačkim udruženjima i nevladinim organizacijama koje su ovih dana požurile da osude postupke države Crne Gore”.

“Crnoj Gori je potrebna politička stabilnost i donošenje odluka u skladu sa našim interesima i sa crnogorskim Ustavom i zakonima. Obaveza je svih kojima je Crna Gora jedina domovina da daju svoj doprinos u tom procesu.

Zajedništvo i saradnja svih crnogorskih demokratskih i građanskih snaga je garant očuvanja samostalnosti i stabilnosti naše Crne Gore,” navodi se na kraju saopštenja.

Bonus video: