Vučinić: NATO da se oglasi zbog uticaja Rusije

"Rusija želi da zadrži zonu uticaja na Balkanu. Imamo neposredne izvođače radova, a imamo i one koji sjede u institucijama, i ne bih rekao da su to kulturne institucije iz drugih zemalja, već da imaju i druge misije”, rekao je Vučinić
51 pregleda 206 komentar(a)
Boro Vučinić, Foto: Boris Pejović
Boro Vučinić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.10.2015. 05:45h

Bivši direktor Agencije za nacionalnu bezbijednost (ANB) Boro Vučinić kazao je da protest DF-a nije iznenađenje, već da je iznenađujuće što je “on bio na izdisaju i neko ga je reinkarnirao”.

Vučinić je na okruglom stolu atlantskog saveza rekao da su organizatori protesta “izvođači radova” i da se zna da rade za interese onih koji se protive putu Crne Gore u NATO.

“To su izvođači radova, znamo u čijem to interesu rade. Rade u interesu svih onih koji se protive tom putu. Znamo da su ruski interesi jaki, Rusija želi da zadrži zonu uticaja na Balkanu. Imamo neposredne izvođače radova, a imamo i one koji sjede u institucijama, i ne bih rekao da su to kulturne institucije iz drugih zemalja, već da imaju i druge misije”, rekao je on.

Vučinić je, komentarišući saopštenje ruskog Ministarstva inostranih poslova rekao da nakon posjete NAC-a i generalnog sekretara NATO-a i Alijansa ima obavezu da se oglasi.

“Državni organi će svakako dati odgovor ali čini mi se da i NATO ima obavezu, s obzirom da smo praktično pozvani u članstvo” rekao je Vučinić.

Bonus video: