Partija pristalica Ivana Brajovića: Konjević da napusti Vladu

Krivokapić i Konjević da ne čekaju decembar, nego koliko sjutra da napuste Vladu
122 pregleda 24 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Filip Roganović
Raško Konjević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 19.10.2015. 16:28h

Iz partije pristalica Ivana Brajovića pozvali su ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića da napusti Vladu.

Konjević je ranije kazao da je nakon odgovora DPS-a SDP-u da Ivan Brajović i Vujica Lazović ostaju u Vladi, suštinski raskinuta koalicija SDP-DPS.

"Pozivamo inače odlazećeg ministra unutrašnjih poslova da koliko je sjutra, zajedno sa takođe odlazećim šefom parlamenta, napusti Vladu, koja kako reče nema podršku ni njega ni SDP-a, i da se prikloni svojim koalicionim partnerima iz Kolašina. Istima onima sa kojima nas je njegov mentor emeritus bezuspješno pokušao "upakovati" u koaliciju nakon lokalnih izbora u Podgorici, a koji su prethodnih dana poznatom "miroljubivom" ikonografijom, uvredama na nacionalnoj osnovi, i u finalu demonstracijama koje su poprimile i rušilacki karakter, pokazali svoju "zrelost" i demokratski kapacitet, navodi se u saopštenju partije koja sebe naziva Socijaldemokratama.

Dodaju i da se od Krivokapića i Konjevića "opozicija neće mnogo ovajditi".

"Budući da je već sada svima jasno da politika koju vodi ovaj dvojac, a koja je rezultat njihove lične frustracije i želje za sopstvenom promocijom, polako ali sigurno nestaje sa političke scene. Pritom, odlazeći ministar i šef parlamenta ne moraju čekati decembar, jer će Crna Gora nekako i bez njih dvojice preteći. Uostalom, u ključnim mjesecima kada očekujemo pozivnicu za NATO, svojim zbunjujućim izjavama i nastupima, sjedeći na dvije stolice, dajući istovremeno i signale podrške protestima i pozivati na prekid protesta, ne bi li oni lično izvukli kakav sitan politicki ćar od toga, samo daju povoda anti-NATO koaliciji za izazivanje sukoba", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: