LP pozvala građane i institucije na mir i dijalog

“Crnoj Gori, u ovom trenutku potrebno je više razuma, dijaloga i spremnosti na saradnju. Potrebno je da se prevaziđu politički interesi bilo koje političke opcije i da se pokaže spremnost da se zajedničkim djelovanjem nađe najkvalitetnije rješenje u interesu svih građana i građanki Crne Gore”, ocijenjeni je iz te partije
6 komentar(a)
Podgorica protesti, Foto: Savo Prelević
Podgorica protesti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.10.2015. 13:28h

Liberalna partija (LP) pozvala je danas sve građane i institucije da pokažu napore i opredjeljenje za dijalog, dogovor i mirno rješavanjem bilo kojeg sukoba.

“LP snažno osuđuje nasilje koje je proteklih noći kulminiralo na podgoričkim ulicama i u kojem su žrtve bili i građani pojedinci, i mediji, i organi javnog reda i mira i državne institucije”, kaše se u saopštenju te stranke.

Jasno je, kako se navodi, da takva situacija ne donosi ništa dobro bilo kojem dobronamjernom građaninu i društvu.

“Liberali izražavaju žaljenje zbog nastalih okolnosti i suspenzije građanskih prava akerima ovih događana na obijema stranama”, kaže se u saopštenju.

Iz LP su pozvali nadležne organe, u prvom redu tužilaštvo i ombudsmana, da istraže činjenice i utvrde postojane eventualnih povreda takvih prava, principa ustavnosti i zakonistosti, posebno zakona o javnom redu i miru i o javnim okupljanjima.

“Crnoj Gori, u ovom trenutku potrebno je više razuma, dijaloga i spremnosti na saradnju. Potrebno je da se prevaziđu politički interesi bilo koje političke opcije i da se pokaže spremnost da se zajedničkim djelovanjem nađe najkvalitetnije rješenje u interesu svih građana i građanki Crne Gore”, ocijenjeni je iz te partije.

LP poručuje da če biti “stalna podrška takvoj politici razuma i očuvanja slobodnog društva, građanske Crne Gore”.

Iz te partije su podsjetili da su početkom prošle sedmice Skupštini predložili Rezoluciju o stabilizaciji političke situacije koja se, kako su kazali, temeljila na principima parlamentarnizma, dijaloga, poštovanja javnog interesa i povratka povjerenja u institucije.

Takvo rješenje je, smatraju u LP, bilo najrealniji pokušaj izlaska iz krize koja je nastala nekoliko dana nakon neusvajanja te rezolucije u Skupštini.

“Raduje, međutim, da je politiku koja je sažeta u Rezoluciji LP, na jučerašnjem Kolegijumu prihvatio i skupštinski organ, ali i druge intitucije koje su prepoznale važnost dijaloga i povjerenja u vladavinu prava i djelovanje kroz mandate za koje su nas građani i ovlastili”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: