DF osudio napade huligana: Po zadatku htjeli da izazovu nemire

Poslanici DF neće prisustvovati sjutrašnjoj sjednici plenuma na kojoj će se raspravljati o intervenciji policije protiv demonstranata na protestima DF-a
0 komentar(a)
DF protesti, Nebojša Medojević, Andrija Mandić, Foto: Savo Prelević
DF protesti, Nebojša Medojević, Andrija Mandić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.10.2015. 12:55h

Predsjedništvo Demokratskog fronta najoštrije je osudilo napade huligana koje je, kako tvrde, režim poslao da izazovu nerede u kojima je teško povrijeđen redar Zoran Mustur.

Mustur je, kako su kazali iz Fronta, zadobio teške povrede štiteći policiju upravo od huligana "koji su po zadatku htjeli da izazovu nerede sa ciljem da mirne građanske proteste predstave kao rušilačke".

"Tokom sinoćnjih protesta povrijeđeno je još 18 redara, zato pretpostavljamo da policija neće identifikovati, a tužilaštvo procesuirati pripadnike huliganskih grupa koje su ANB i djelovi policije ubacili da izazovu nered. Posebno je simptomatično što je Uprava policije odlučila da povuče policijske snage sa rute kuda su šetali demonstranti ostavljajući ih vidljive u okolini, i tako otvarala prostor instruisanim grupama huligana da svojim djelovanjem i napadima na demonstrante i na policiju izazovu žrtve kako bi za to bili optuženi organizatori mirnih protesta", piše u saopštenju.

[VIDEO] Pogledajte: Demonstranti pokušavaju da spriječe incidente maskiranih mladića >>>

Demokratski front (DF) će danas Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) prijaviti protestnu šetnju za subotu, saznaju "Vijesti".

Predsjedništvo DF-a osuđuje i iniciranje održavanja sjednice Odbora za bezbjednost, kao i učešće opozicionih poslanika u njenom radu.

"Predsjedništvo Demokratskog Fronta poziva sve istinske opozicione poslanike da ne učestvuju u daljem radu Skupštine i da nam se pridruže i uzmu učešće na protestnom skupu zakazanom za subotu 24. oktobra u Podgorici", zaključuje se.

Predsjednik Nove srpske demokratije (Nova) Andrija Mandić dao je sinoć ultimatum premijeru Milu Đukanoviću da do subote podnese ostavku, najavljujući da će u suprotnom “okupiti čitavu Crnu Goru da ruši vladu”.

Poslanici DF pozvaće sve opozicione poslanike da im se pridruže u protestima.

Oni neće prisustvovati sjutrašnjoj sjednici plenuma na kojoj će se raspravljati o intervenciji policije protiv demonstranata na protestima DF-a.

Bonus video: