GA: Policija na protestima u nedjelju postupala profesionalno

GA je apelovala na sve da u borbi za svoje stavove i ciljeve koriste dijalog i nenasilne metode
10 komentar(a)
DF protesti, Foto: Savo Prelević
DF protesti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.10.2015. 08:25h

Policija je profesionalno postupala tokom sinoćnjeg okupljanja u organizaciji Demokratskog fronta (DF) u Podgorici i pomogla da skup ima miran i demokratski karakter, ocijenila je Građanska alijansa (GA).

GA je pozdravila i jasne poruke organizatora za mirni protest.

"Pozivamo organizatora da ubuduće uključi dovoljan broj redara koji će pomoći policiji na identifikovanju, isključivanju i procesuiranju svih koji na nasilan način ispoljavaju protest", kaže se u saopštenju.

GA je apelovala na sve da u borbi za svoje stavove i ciljeve koriste dijalog i nenasilne metode.

Ta nevladina organizacija je osudila napade na policijske službenike, kao i kamenovanje prostorija TV Pink i Demokratske partije socijalista.

"Zahtijevamo od nadležnih da učine maksimum kako bi pojedince koji su počinili ova nedjela identifikovali i procesuirali. Informaciju o postupcima protiv svih koji su postupili suprotno od zakona još čekamo", navodi se u saopštenju.

GA je ponovo pozvala Upravu policije da utvrdi koji su službenici prethodnih dana prekoračili ovlašćenja, da pokrenu postupke protiv njih i da bude otvorena za komunikaciju sa organizatorima i međunarodnom zajednicom tim povodom.

"Svi oni koji budu opstruirali istragu i sakrivali kolege, trebalo bi da budu procesuirani i da odgovaraju", poručili su iz GA.

Bonus video: