Milić: Bio sam na protestu

“Moji zahtjevi su jasni - formiranje prelazne vlade i raspisivanje slobodnih izbora. Siguran sam da ćete pratiti proteste i da ćete vidjeti ko je od predstavnika SNP-a došao”, kazao je Milić nakon Kolegijuma predsjednika Skupštine
0 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: SNP
Srđan Milić, Foto: SNP
Ažurirano: 19.10.2015. 07:52h

Predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić saopštio je jutros da je bio na sinoćnjem protestnom okupljanju Demokratskog fronta.

"Naravno da sam bio na protestima. Na njima učestvujem u mjeri i na način za koji smatram da je potreban. Čvrsto vjerujem da su ovo protesti naroda Crne Gore, a ne bilo koje grupacije, politične partije ili političara. SNP je uvijek bio uz narod i za narod", navodi Milić u saopštenju.

Lideri DF-a uzalud tražili Milića

Iako je juče najavio da će doći na proteste, lider Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić sinoć nije bio među čelnicima Demokratskog fronta (DF).

Predsjednik Nove srpske demokratije (Nova) Andrija Mandić dao je ultimatum premijeru Milu Đukanoviću da do subote podnese ostavku, najavljujući da će u suprotnom “okupiti čitavu Crnu Goru da ruši vladu”. Mandić je to poručio nakon protestne šetnje više hiljada pristalica od Trga Republike do zgrade MUP-a.

Iako su uoči protestne šetnje na Trgu republike megafonom pozivali ostale poslanike da im se pridruže, niko nije došao na čelo kolone.

Funkcioneri DF su zbog toga jedno vrijeme odlagali početak šetnje, pitajući jedni druge “gdje su ljudi iz SNP-a”.

Milić je ranije na insistiranje novinara, nakon sjednice kolegijuma, rekao da će sa partijskim kolegama prisustvovati protestima.

“Moji zahtjevi su jasni - formiranje prelazne vlade i raspisivanje slobodnih izbora. Siguran sam da ćete pratiti proteste i da ćete vidjeti ko je od predstavnika SNP-a došao”, kazao je on.

Bonus video: