Bečić: Vlast da ne oblikuje državu kao ogoljenu silu

Bečić navodi da je u Crnoj Gori je na čelu izvršne vlasti "poslednji čovjek u Evropi koji smatra da se državom može upravljati putem gole sile"
47 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Aleksa Bečić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 18.10.2015. 15:38h

Predsjednik Demokrata Crne Gore Aleksa Bečić poziva vlast u Crnoj Gori da državu ne oblikuje kao ogoljenu silu već kao ustanovu koja stvara slogu među ljudima.

"Uljudno lice države moramo graditi pravdoljubivošću i miroljubivošću, a ne upotrebeom neograničenog monopola sile, koji u svojim rukama drži šef poslednje diktatorske vlasti u Evropi. Unutar Crne Gore ne smiju i ne mogu paralelno funkcionisati i upravljati državom: razum i nekontrolisana sila", navodi se u saopštenju.

Bečić dodaje da je u Crnoj Gori je na čelu izvršne vlasti "poslednji čovjek u Evropi koji smatra da se državom može upravljati putem gole sile".

"Građani nisu nedolični gosti u svojoj državi, te pozivam policiju da ne preuzima ulogu unajmljene sile koja se na mig šefa razračunava sa građanima i njihovim predstavnicima. Ponavljam, Ministar i Direktor policije moraju podnijeti ostavke kako bi se uspostavio princip odgovornosti, da ne bi svojim daljim djelima dodavali još jednu kariku u lancu bezakonja, ali i da se time stavi do znanja domaćoj i medjunarodnoj javnosti da vlast bez obzira na vlastite političke poglede i potrebe neće pribjegavati sili", piše u saopštenju.

Bečić zaključuje da smo svi u Crnoj Gori dužni da čuvamo mir, te da to mora biti prioritet svih nas.

Bonus video: