Konjević: Spreman sam da podnesem ostavku ako se prekršio zakon

Konjević je kazao da je slučaju privođenja poslanika Slavena Radunovića i Vladisalava Bojovića "važno napraviti jasnu razliku između pojmova privedeni i uhapšeni"
57 pregleda 78 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Filip Roganović
Raško Konjević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 18.10.2015. 14:20h

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević saopštio je da je spreman da podnese ostavku, ukoliko se utvrdi da tokom razbijanja protesta DF-a prekršio Zakon ijednim postupkom.

"Ono što je bilo u mojoj direktnoj nadležnosti jeste da se preko unutrašnje kontrole informišem oko toga, što sam i uradio. Mislim da je policijska aktivnost, koja se desila juče ujutro, sprovedena uz minimalnu upotrebu ovlašćenja, u smislu fizičke snage i sredstava", kazao je Konjević u emisiji "Živa istina".

On je kazao i da Zakon treba da važi jednako za sve i to naglašava u ovakvim situacijama treba ponoviti.

Konjević je kazao da je slučaju privođenja poslanika Slavena Radunovića i Vladisalava Bojovića "važno napraviti jasnu razliku između pojmova privedeni i uhapšeni".

"Poslanički imunitet ne znači da neko može da se ponaša na nezakonit način, da krši Zakon o javnom okupljanju ili bilo koji drugi zakon", istakao je Konjević, "Poslanik Knežević je, što se vidi na snimcima više puta, pokušao da udari službenika, u svakom slučaju nije poštovao ono što su bili nalozi policijskog službenika, prema mojim informacijama prema Kneževiću iskoriščen je sprej i mislim da nije bilo nikakvih sredstava prinude."

Demokate su juče pozvale Konjevića da podnese ostavku.

"Ako se utvrdi da sam bilo kojom odlukom, postupkom prekršio Zakon, ja sam spreman da to uradim, znam da su na to spremni i direktor Uprave policije i njegovi pomoćnici", kazao je Konjević.

Bonus video: