ISTORIJSKI TRENUTAK OVE GENERACIJE

OSA: Počelo svrgavanje posljednjeg diktatorskog režima u Evropi

"Možemo reći da je to istorijski trenutak ove generacije. Na putu smo ka boljem svijetu za sve. Maske su pale", poručio je Vladan Raičević, predsjednik OSA-e
79 pregleda 35 komentar(a)
Vladan Raičević, Foto: Svetlana Mandić
Vladan Raičević, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 18.10.2015. 11:05h

Omladinska studentska organizacija (OSA) pozvala je sve „nekorumpirane profesore, studente, omladinu i njihove ponižene roditelje“ da im se, kako stoji u saopštenju za javnost, pridruže kako bi što „masovnije pružili otpor poslednjoj liniji odbrane Mila Đukanovića“.

„Do sada smo vas, dragi profesori i kolege, pozivali na proteste sa bine iz slobodne zone. A sada vas pitamo, čekate li da vam policija našom krvlju ispiše pozive na solidarnost. Ako vi, najumniji u Crnoj Gori budete i dalje ćutali, naša krv biće i na vašim rukama. Svaka borba za slobodu ima cijenu. Borba za pravedno, slobodno i perspektivno društvo, ne trpi izgovore i slabiće“, poručio je Vladan Raičević, predsjednik OSA-e.

On je zaključio da je počelo svrgavanje posljednjeg diktatorskog režima u Evropi koji je na „mirne proteste reagovao demonstracijom sile“.

„OSA sa zadovoljstvom konstatuje da je otpočeo proces svrgavanja režima Mila Đukanovića. Možemo reći da je to istorijski trenutak ove generacije. Na putu smo ka boljem svijetu za sve. Maske su pale. Građani su konačno vidjeli pod kakvim su režimom živjeli dvadeset i pet godina. Sada je jasno ko je upravljao državom i policijom, ko je kupovao i ucjenjivao univerzitetske profesore, političare, novinare, radnike i građane, ko je bio apsolutni gospodar gladi i bijede, života i smrti“, ocijenio je Raičević.