DPS: Mandić i njegovi aktivisti na policiju bacili suzavac

Iz ove partije dodaju da koliko god puta pokušali da podmetnu lažnu tezu kako je riječ o „narodnim protestima“, vođama DF-a neće uspjeti da prikriju svoje stvarne namjere i želje, a to ih ujedno ne može abolirati od odgovornosti za "pokušaj rušenja ustavnog poretka Crne Gore
0 komentar(a)
Podgorica protesti, Foto: Savo Prelević
Podgorica protesti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.10.2015. 12:36h

Tokom protekla dva dana Demokratski front je bez ustručavanja pokazao što su pravi motivi protesta – rušenje ustavnog poretka, nasilje i zaustavljanje Crne Gore na putu ka punopravnom članstvu u NATO, kazali su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

"Sada više nema dileme za bilo koga – DF je nasilno blokirao ulice, okupljajući se suprotno zakonu i predstavljajući svoje aktiviste kao novinare, što je trebalo da im posluži kao paravan za ono što su htjeli da izazovu. Ne ustručavajući se ni pred zakonom ni pred građanima, Andrija Mandić i njegovi aktivisti su sinoć na policiju bacili suzavac, kamenice, polomili izloge u centru Podgorice i pokušali nasilno da uđu u Skupštinu, kao što je sam Mandić i najavio prije nekoliko dana. Kao što mu je i tada poručeno – u crnogorske institucije niko, pa ni DF, neće ući na silu", poručili su iz DPS-a.

Dodaju da čak i pored velikog olakšanja građanima Podgorice, kojima je nakon otvaranja Bulevara ponovo omogućeno normalno obavljanje svakodnevnih poslova, i ovog puta su se javili politički kalkulanti na sitno, predstavljajući se kao „zaštitnici demokratije“.

"Iz njihovog ugla, sasvim je demokratski i dozvoljeno da poslanik udari policajca, ali je „nedemokratski“ i „nezakonito“ kada poslanika privedu zbog napada. Ignorisanjem crnogorskih zakona i odbijanjem da prihvate odluke nadležnih državnih organa, lideri DF –a su svima stavili do znanja da ne poštuju državu čiji su poslanici, te da je njihova jedina želja da se vladavina prava odnosi na sve druge, osim na njih same", kazali su iz DPS-a.

Iz ove partije dodaju da koliko god puta pokušali da podmetnu lažnu tezu kako je riječ o „narodnim protestima“, vođama DF-a neće uspjeti da prikriju svoje stvarne namjere i želje, a to ih ujedno ne može abolirati od odgovornosti za "pokušaj rušenja ustavnog poretka Crne Gore."

"Država je svih proteklih dana pokazala demokratsku kondiciju, punu odgovornost i profesinalizam, ali smo sigurni da će pokazati i odlučnost da sačuva stabilnost i ustavni poredak", kazali su iz DPS-a.

Bonus video: