Partija pristalica Ivana Brajovića: Osuđujemo nasilne demonstracije

Partija pristalica Ivana Brajovića izražava zadovoljstvo što građani Crne Gore nijesu nasjeli na ovu namjeru, i što su i u ovom slučaju pokazali demokratsku zrelost pa nijesu podržali performans DF-a, koji se bezuspješno svih ovih dana pokušavao “upakovati u demokrastke oblande"
15 komentar(a)
Podgorica protesti, Foto: Zoran Đurić
Podgorica protesti, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.10.2015. 12:00h

Socijaldemokrate Crne Gore najoštrije osuđuju pokušaj Demokratskog fronta da destabilizacije Podgoricu i Crnu Goru putem nasilnih demonstracija, koje su juče u jednom momentu poprimile čak i "rušilački karakter, i pozivaju nadležne državne organe da spriječe narušavanje mira u Crnoj Gori, ali isključivo u granicama svojih zakonskih ovlašćenja i uz puno poštovanje svih ljudskih prava", navodi se u saopštenju partije pristalica Ivana Brajovića koji sebe nazivaju Socijaldemokratam.

"Građanski protesti kao legitiman vid političke borbe su jedno, ali skupovi na kojima se ugrožava imovina i narušava unutrašnja stabilnost su sasvim drugo. Od samog početka protesta je na osnovu poruka koje su se saopštavale, ikonografije iz 90-tih i uvreda koje su se svakodnevno mogle čuti, pa i na nacionalnoj osnovi, jasno da oni nijesu ni građanski, ni demokratski, ni ekonomsko-socijalni, a najmanje opštenarodni, nego isključivo partijski anti-NATO performans sa ciljem izazivanja nemira u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Partija pristalica Ivana Brajovića izražava zadovoljstvo što građani Crne Gore nijesu nasjeli na ovu namjeru, i što su i u ovom slučaju pokazali demokratsku zrelost pa nijesu podržali performans DF-a, koji se bezuspješno svih ovih dana pokušavao “upakovati u demokrastke oblande".

"Zato su protesti od početka i bili osuđeni na propast. Očigledno je da će se njihov krajnji domet svesti na saobraćajni kolaps u Glavnom gradu, nekoliko slomljenih izloga, ali i saznanje da pojedini političari u Crnoj Gori nikad neće odmaći dalje od 90-tih", navodi se u saopštenju.

Dopdaje se da im je žao što je neko pokušao da očigledan "propast protesta okrene sebi u korist, na način što se poigrao sa građanskim mirom u Crnoj Gori i namjerno izazvao incident, da bi nakon toga sebe prikazao kao žrtvu terora države nad njim."

"Sigurni smo da će se građani prema onima koji su spremni na tako nešto adekvatno odnijeti na narednim izborima, kao i svaki put do sada. Pozivamo sve političke subjekte u Crnoj Gori da se uzdrže od novih nepromišljenih poteza, da pokažu ozbiljnost i odgovornost, kako bi u skladu sa najboljom demokratskom praksom otvorenim dijalogom unutar institucija sistema, a ne nasilnim uličnim demonstracijama, rješavali sva otvorena pitanja", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: