Krivokapić: DF da se vrati u parlament

Osim predstavnika vladajuće koalicije kolegijumu su prisustvovali Srđan Milić i Aleksandar Damjanović iz SNP-a, Darko Pajović i Goran Tuponja iz Pozitivne Crne Gore, kao i nezavisni poslanik Mladen Bojanić
101 pregleda 0 komentar(a)
Kolegijum predsjednika Skupštine, Foto: Zoran Đurić
Kolegijum predsjednika Skupštine, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.10.2015. 13:14h

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić pozvao je poslanike Demokratskog fronta (DF) da se vrate u parlament i probleme rješavaju u institucijama sistema.

On je to kazao poslije Kolegijuma predsjednika Skupštine.

Osim predstavnika vladajuće koalicije kolegijumu su prisustvovali Srđan Milić i Aleksandar Damjanović iz SNP-a, Darko Pajović i Goran Tuponja iz Pozitivne Crne Gore, kao i nezavisni poslanik Mladen Bojanić.

Predstavnici Demokratskog fronta (DF) i lider Demosa Miodrag Lekić nijesu prisustvovali Kolegijumu. Oni neće prisustvovati ni večerašnjoj sjednici Odbora za bezbjednost.

Krivokapić je kazao da će o jučerašnjim događajima noćas raspravljati Odbor za bezbjednost kao i Vijeće za nacionalnu bezbjednost.

Najavio je za utorak i skupštinsku raspravu o jučerašnjim događajima navodeći da poslanici moraju da poštuju zakon jer ga donose.

Rekao je i da nije bio obaviješten da su demonstranti htjeli da uđu u Skupštinu, iako je čitav dan bio u komunikaciji sa ministrom policije Raškom Konjevićem.

Demokratski front (DF) organizovaće protestno okupljanje večeras u 19 časova na Trgu Republike u Podgorici.

Policija je juče ujutru nasilno prekinula miran protest ispred Skupštine Crne Gore, a uveče opet intervenisala i šok bombama, suzavcem i pendrecima spriječila šetnju rukovodstva DF-a sa građanima centrom grada.

Aleksandar Damjanović (SNP) i nezavisni poslanik Mladen Bojanić kazali su da je Kolegijum predsjednika Skupštine trebao da osudi ponašanje policije navodeći da je protiv građana, poslanika i novinara prekomjerno upotrijebljena sila.

Milutin Simović (DPS) rekao je da su jučerašnji događaji bili izlazna strategija organizatora protesta.

Krivokapić je rekao da treba ispitati da li je tokom intervencije policije bilo kršenja ovlašćenja.

Milić: Prisustvovaću protestima

Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić rekao je nakon Kolegijuma predsjednika Skupštine da će prisustvovati današnjim protestima koje organizuje Demokrtaski front (DF).

Milić je naveo da će protestu prisustvovati i njegove partijske kolege.

On je istakao da su protesti bili mirni i da je parlament morao da se izjasni zbog primjene sile nad demonstrantima.

Milić je kazao da je pitao predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića da li je obaviješten od strane MUP-a da su demonstranti htjeli da upadnu u Skupštinu.

"Ovaj parlament mora da ima stav da li se mogu hapsiti poslanici i novinari. Ono nijesu bili policajci nego kriminalne grupe obučene u uniforme, kazao je on navodeći da ostavke treba da podnesu direktor policije Slavko Stojanović i njegov savjetnik Nikola Janjušević.

"Policija se otela kontroli i bez uvođenja policijskog časa hapse po gradu i zabranjuju javna okupljanja", rekao je Milić

Lider SNP-a je kazao da mu je Krivokapić rekao da nije imao informaciju da su demonstranti htjeli da upadnu u parlament.

DF i Lekić nijesu prisustvovali kolegijumu

Lider Demosa Miodag Lekić kazao je da neće prisustvovati kolegijumu predsjednika Skupštine, jer nijesu došli predstavnici Demokratskog fronta (DF).

Lekić je rekao da će se u toku dana izjasniti hoće li pozvati svoje članstvo i simpatizere da podrže proteste.

Bonus video: